Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii anunță temperaturi de peste 50 de grade Celsius! Anticiclonul african „Lucifer” vine spre Europa

Meteorologii anunță temperaturi de peste 50 de grade Celsius! Anticiclonul african „Lucifer” vine spre Europa

Anticiclonul african „Lucifer” se apropie cu pași repezi spre Europa. Temperaturile din termometre ating cote colosale. Cea mai afectată zonă este Sicilia unde a fost inregistrată o temperatură record de 48,8 grade Celsius.

Anticiclonul african „Lucifer” aduce temperaturi colosale în Europa

Autoritățile regionale din Sicilia au înregistrat temperaturi de 48,8 grade Celsius miercuri, pe măsură ce un anticiclon supranumit „Lucifer” a măturat țara ceea ce, dacă ar fi confirmat, ar fi un nou record al Italiei. Temperatura clocotitoare a fost înregistrată în apropiere de regiunea Siracuza, depășind recordul istoric al Italiei de 48,5 grade în Sicilia în 1999. Purtătorul de cuvânt al serviciului național de meteorologie a  menționat că acest lucru trebuie încă validat, potrivit france24.com. În altă zonă din sudul Italiei, anticiclonul a făcut ca temperaturile din termometre să atingă 39-42 de grade înainte de a se îndrepta spre nord, cu temperaturi de weekend de până la 40 de grade în regiunile centrale ale Toscanei și Lazio, care include Roma.

Ministerul italian al sănătății a emis alerte „roșii” de căldură extremă în mai multe regiuni, iar numărul orașelor care se confruntă cu cel mai mare risc pentru sănătate este de așteptat să crească de la opt la 15 până vineri, potrivit bcc.com. Valul de căldură din regiunea mediteraneeană a făcut ca unele țări să înregistreze cele mai ridicate temperaturi din ultimele decenii și a dus la răspândirea incendiilor în sudul Italiei, regiunile cele mai afectate fiind Sicilia, Calabria și Puglia. Pompierii italieni au declarat miercuri că au fost implicați în peste 300 de operațiuni în Sicilia și Calabria pe o perioadă de 12 ore, luptându-se toată noaptea pentru a controla incendiile care ardeau mii de hectare de teren. Din nefericire au avut loc trei decese din cauza incendiilor, două în Calabria și una în Sicilia potrivit rapoartelor din rpesa italiană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: