Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au dat alarma! Alertă de furtuni și ploi torențiale în jumătate din țară

Meteorologii au dat alarma! Alertă de furtuni și ploi torențiale în jumătate din țară

GALERIE FOTO (2)

Prognoza meteorologică cuprinde o serie de fenomene extreme în mai multe zone ale țării, conform Agenției Naționale de Meteorologie (ANM). Potrivit specialiștilor, a fost emisă o avertizare cod galben de furtuni și vijelii care va afecta mai ales regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane.

ANM a anunțat că în România vor fi înregistrate câteva schimbări din punct de vedere climatic. De altfel, ploile și vor face și ele apariția treptat, după o perioadă intensă de caniculă.

Cod galben de ploi și furtuni

Începând cu ora 17:00 de azi și până mâine la ora 10:00, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de intensificări ale vântului cu rafale între 55 și 70 km/h, iar izolat vor fi depășite 80 km/h. Fenomenele vor include vijelii, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale, cu cantități de apă în intervale foarte scurte de timp între 20 și 25 l/mp, iar izolat pot depăși 30 și 40 l/mp. Aceste fenomene se vor semnala și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Pe data de 26 iulie, vremea va deveni mai răcoroasă după perioada caniculară de început, iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius în majoritatea zonelor. Cu toate acestea, spre finalul săptămânii, mercurul în termometre va crește din nou, atingând în medie 30-31 de grade Celsius. Următoarea săptămână va aduce temperaturi de aproximativ 28-29 de grade Celsius, cu valori maxime în jurul orei prânzului de 32 de grade Celsius.

Vremea în Transilvania și Moldova 24 iulie-6 august

Prognoza pentru regiunea Transilvaniei indică că după perioada caniculară din primele zile, media temperaturilor va oscila între 32 și 34 de grade Celsius în zilele următoare, însă de pe data de 27 iulie se va răci accentuat. Astfel, temperaturile regionale vor scădea până la 20-22 de grade Celsius.

În Moldova, până pe 27 iulie, vremea va fi similară cu cea din Transilvania, cu o răcire substanțială în data de 27 iulie, când temperatura medie a maximelor va atinge 24 de grade Celsius. La final de săptămână, temperaturile vor crește din nou și se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, caracteristic și pentru a doua săptămână din prognoză.

Vremea în Dobrogea și Muntenia 24 iulie-6 august

În Dobrogea și Muntenia, după cele două zile de caniculă extremă, se va răcori în data de 27 și 28 iulie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 28 de grade Celsius. La începutul lunii august, se vor înregistra valori de 30-32 de grade Celsius.

În partea a doua a săptămânii de prognoză, se vor înregistra fenomene meteorologice extreme, inclusiv ploi și furtuni cu descărcări electrice. În restul perioadei, probabilitatea de precipitații va fi redusă, cu excepția zilelor de 1 și 2 august, când aceasta va crește.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: