Redactia.ro
Home » Știri » Meteorologii au dat alarma! Cod galben și portocaliu de caniculă şi de vijelii. Cum va fi vremea în București

Meteorologii au dat alarma! Cod galben și portocaliu de caniculă şi de vijelii. Cum va fi vremea în București

GALERIE FOTO (3)

Valul de căldură și alerta de furtună au acaparat atenția Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a emis o serie de avertizări cod galben și portocaliu pentru a informa populația cu privire la condițiile meteo extreme. Bucureștiul, în special, se confruntă cu temperaturi caniculare, iar situația se menține.

Temperaturile din ultima vreme i-au făcut pe meteorologi să tragă un semnal de alarmă. Mai multe avertizări de coduri galbene și portocalii au fost emise în ultimele zile, în speranța că cetățenii vor ține cont de ele.

Cod galben de vijelii

În ziua de marți, între orele 12.00 și 22.00, Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vor fi afectate de instabilitate atmosferică accentuată. Fenomenele ce se prevăd sunt descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu rafale ce pot atinge între 55 și 70 km/h, vijelii, averse torențiale (cu cantități de apă de aproximativ 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și chiar grindină.

Cod galben și portocaliu de caniculă

Regiunile Oltenia și majoritatea Munteniei vor fi afectate de un Cod portocaliu în ziua de marți. Valul de căldură se va menține și se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 38-39 de grade Celsius, însoțite de un disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși, de asemenea, pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20-22 de grade Celsius.

Miercuri, valul de căldură va afecta sudul, sud-estul, vestul și local centrul teritoriului. Canicula și disconfortul termic ridicat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor fi cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în București

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, în special în regiunile sudice, în zilele următoare. În București, situația se va menține începând de marți, de la ora 10.00, și se va prelungi până joi dimineață. Canicula și disconfortul termic accentuat vor fi resimțite în această perioadă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Marți, temperatura maximă va atinge valori de 38-39 de grade Celsius, iar miercuri se va înregistra o ușoară scădere, cu temperaturi cuprinse între 36 și 37 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în general între 19 și 21 de grade Celsius. Cerul va avea o prezență variabilă, iar în noaptea de miercuri spre joi există o probabilitate mai mare de averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: