Redactia.ro
Home » Știri » Metoda de calcul a pensiilor 2024. Câți bani vor primi românii, de fapt

Metoda de calcul a pensiilor 2024. Câți bani vor primi românii, de fapt

Pensiile intră pe card

În anul 2024, pensionarii din România se vor bucura de o transformare majoră în ceea ce privește calculul pensiilor, o modificare care se anunță a fi un pas important spre îmbunătățirea nivelului de trai pentru milioane de persoane aflate la pensie. Scopul acestui articol este să arunce o lumină detaliată asupra procedurii de ajustare a pensiilor conform noii legislații, subliniind fazele esențiale ale acestui proces și avantajele prevăzute pentru beneficiari.

Începând cu luna mai a anului 2024, aproximativ 5 milioane de pensionari vor începe să observe rezultatele procesului de ajustare a pensiilor. Această inițiativă vastă are ca scop corectarea și actualizarea sumelor de pensii în acord cu noile normative legale. Ajustarea va avea loc etapizat, debutând în mai, când dosarele pensionarilor vor fi supuse unei noi evaluări.

Metoda de calcul a pensiilor 2024

Dintre totalul de beneficiari, circa 3 milioane se vor bucura de o majorare a sumelor de pensie, în timp ce 1,6 milioane vor păstra nivelurile actuale ale pensiilor. O observație notabilă este aceea că indivizii cu un istoric de muncă sub 25 de ani nu vor primi puncte suplimentare în cadrul acestei reajustări, punând astfel în evidență importanța duratei de contribuție la sistemul de pensii. Ajustarea va continua în august 2024, odată cu reemiterea taloanelor de pensie și informarea detaliată a beneficiarilor despre noua metodă de calcul, numărul de puncte acumulate și punctele suplimentare.

Cu data de 1 septembrie 2024 marcând debutul distribuției pensiilor ajustate, primele plăți vor fi efectuate în ziua următoare, 2 septembrie. Beneficiarii care primesc plăți prin intermediul cardurilor bancare vor vedea sumele ajustate între 12 și 14 septembrie, moment în care impactul ajustării devine concret pentru milioane de pensionari.

La ce sume vor ajunge pensionarii

Un aspect cheie al acestei reajustări este că anumiți pensionari vor beneficia de sume considerabil mai mari de pensie, ajungând la peste 6.500 de lei lunar. Aceasta reprezintă rezultatul unei reforme ambițioase, care urmărește nu doar actualizarea, ci și echilibrarea sistemului de pensii.

Printre beneficiarii acestei reforme se numără persoane cu cariere notabile și contribuții substanțiale la sistemul de pensii, exemplificându-se cazurile unui fost muncitor cu aproape 43 de ani de cotizare sau al unui profesor cu o carieră de 44 de ani și 8 luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: