Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Metoda inedită de a obține cel mai mic preț la o cameră de hotel. Sfaturi neașteptate care funcționează de fiecare dată

Metoda inedită de a obține cel mai mic preț la o cameră de hotel. Sfaturi neașteptate care funcționează de fiecare dată

camera de hotel

Iată metoda inedită de a obține cel mai mic preț la o cameră de hotel! Sfaturi neașteptate care funcționează de fiecare dată!

Metoda inedită de a obține cel mai mic preț la o cameră de hotel

Pachetele de vacanță pot fi achiziționate la prețuri semnificativ reduse luând în considerare câțiva factori.Există o serie de aspecte de care putem ține cont pentru a obține o vacanță la un preț mai accesibil. Este binecunoscut faptul că achiziționarea unei vacanțe cu câteva luni înainte ne poate oferi tarife mult mai mici decât atunci când am cumpăra-o în apropierea datei de plecare. Cu toate acestea, există și alte trucuri pe care le putem folosi. Raluca Hatmanu, director de marketing la o agenție de turism, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN care sunt aceste strategii prin care putem beneficia de o vacanță de vis la un preț mai accesibil.

Aceasta a explicat procesul de căutare a unui hotel potrivit atunci când planificăm o călătorie. Ea subliniază importanța găsirii unui hotel care să satisfacă toate exigențele noastre. De exemplu, familiile cu copii ar putea căuta un hotel care oferă facilități precum locuri de joacă sau meniuri adaptate nevoilor copiilor. Fiecare persoană are diferite criterii în funcție cărora alege un hotel.

Un sfat util pe care îl oferă este să căutăm un pachet turistic care să includă cât mai multe servicii, astfel încât să putem ști încă de la rezervare cât buget să alocăm cazării. Aceste pachete pot include opțiuni precum cazare cu mic dejun inclus sau demipensiune, sau acces gratuit la facilitățile hotelului, eliminând astfel necesitatea plății suplimentare la sosire.

Un alt sfat util pe care îl oferă Raluca Hatmanul este să ne îndreptăm către agenții de turism, în special pentru destinațiile populare:

„În primul rând, în momentul în care ne hotărâm asupra destinației, începem să facem căutarea unui hotel. Care însă trebuie să se potrivească tuturor exigențelor noastre. Poate familiile cu copii caută un hotel cu loc de joacă, sau meniu diversificat și adaptat la nevoile copilului. Sunt foarte multe condiții în funcție de care fiecare dintre noi alege hotelul.

Ideea cea mai bună este, pentru a ne asigura că nu plătim foarte mulți bani la destinație, și să știm încă din momentul rezervării ce buget alocăm cazării, este să căutăm un pachet care să conțină cât mai multe servicii incluse. Mă refer la cazare plus mic-dejun, sau cazare cu demipensiune, sau hotelul respectiv să ofere și acces la diversele facilități, fără să fie nevoie să plătim pentru ele în momentul în care ajungem acolo.

O altă idee foarte bună. Mulți dintre noi ne orientăm către rezervările online pe diverse platforme dedicate, însă o idee foarte bună este să încercăm să ne îndreptăm către agențiile de turism mai ales atunci când vorbim despre destinații de masă. Toată lumea, mai ales în timpul verii, se îndreaptă către litoralul nostru, către litoralul vecinilor bulgari, către Grecia, Turcia, ori o agenție de turism negociază volume mari de camere cu un anumit hotel dintr-o astfel de destinație. Prin urmare poate să și ofere clienților finali tarife mai bune”, a explicat Raluca Hatmanul la Antena 3 CNN. 

Alte aspecte relevante pentru obținerea unui tarif avantajos la cazare

În continuare, Raluca Hatmanul aduce în discuție alte aspecte relevante pentru obținerea unui tarif avantajos la cazare. Ea menționează că atunci când rezervăm prin intermediul unei agenții de turism, cererea nu influențează prețul, deoarece agenția a negociat tariful cu hotelul cu mult timp înainte. În schimb, platformele de rezervări online sunt influențate de cerere, iar prețurile pot fi mai ridicate în funcție de nivelul acesteia.

De asemenea, Raluca sugerează posibilitatea de a rezerva direct la hotel și de a negocia tariful de cazare la recepție. Cu o atitudine plăcută și argumente solide, putem solicita un upgrade la cameră sau un tarif mai bun, în special dacă am mai stat în acel hotel și putem menționa că suntem clienți fideli. Această abordare se aplică în special hotelurilor mici, pensiunilor sau vilelor, unde negocierile pot fi făcute direct cu personalul de la recepție.

Cu toate acestea, Raluca menționează că această strategie nu funcționează în cazul hotelurilor de lanț, unde tarifele sunt stabilite în mod riguros:

„Și mai este un lucru! În aceste cazuri cererea nu influențează, nu pune presiune pe preț, odată ce agenția a negociat cu multe luni înainte tariful respectiv cu hotelul. Ceea ce nu se poate spune când vorbim despre platformele de rezervări online, pentru că acolo întotdeauna va exista o presiune, prețul va fi dictat de cerere. Cu cât cererea este mai mare este evident că și prețurile vor fi mai ridicate.

Și se mai poate face ceva. Se poate rezerva direct la unitatea hotelieră unde se poate negocia tariful de cazare la recepție. Sigur, având un ton drăguț, pentru că vorba dulce mult aduce, aducând și argumente, poate am mai stat în hotelul respectiv și poate putem să solicităm un update la cameră sau un tarif mai bun, dacă spunem că suntem client fidel al respectivului hotel. Și de cele mai multe ori funcționează.

Această strategie nu funcționează când vorbim de hotelurile de lanț, unde tarifele sunt bine stabilite. Însă dacă ne îndreptăm spre hoteluri de familie, pensiuni, vile, acolo lucrurile stau altfel și până la urmă să negociază direct cu persoana de la recepție.

Și ce voi spune acum pare la mintea cocoșului. Dar tot ce trebuie să facem este să fim manierați, Să nu uităm că oamenii de la recepție se confruntă cu tot felul de situații, momente tensionate, clienți nervoși, și dacă ne ducem cu atitudinea potrivită, cu siguranță putem să și obținem mai multe beneficii”, a mai spus Raluca Hatmanu.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: