Redactia.ro
Home » Știri » Metrorex cere restricționarea aglomerației la metrou

Metrorex cere restricționarea aglomerației la metrou

Metrorex cere restricționarea aglomerației la metrou. Metrorex le cere companiile din Nordul Bucureștiului să ia măsuri în privința aglomerației pe magistrala Pipera.

Metrorex cere restricționarea aglomerației la metrou

Apariția cazurilor de coronavirus în București a alertat Metrorex care le propune companiilor din Nordul Bucureștiului să propună un alt program, pentru a nu se mai crea aglomerație pe magistrala Berceni-Pipera.

Metroul este locul în carezeci de mii de pasageri se urcă zilnic, ceea ce ar însemna un focar de răspândire a coronavirusului. Așadar, Metrorex sfătuiește companiile din Nordul Capitalei să regândească programul.

Noi circulăm cu întreaga flotă şi în această situaţie încercăm să venim cu un set de măsuri suplimentare. Ar fi de ajutor dacă companiile, în special cele din nordul Capitalei, şi-ar regândi programul astfel încât să poată fi redus gradul de aglomeraţie pe magistrala 2 ce deserveşte zona Pipera.

Metrorex circulă zilnic cu capacitatea maximă de trenuri. Noi nu putem să restricţionăm accesul cetăţenilor în staţiile de metrou, a spus Mariana Miclăuș, reprezentanta Metrorex.

Măsurile luate împotriva coronavirusului

Autoritățile române au luat măsuri împotriva răspândirii COVID-19, iar o serie de interdicii au fost impuse de pe data de 8 martie 2020 până la sfârșitul lunii.

Raed Arafat le recomandă persoanelor care sunt nevoite să meargă în aglomerații de oameni să stea departe unii de alții.

Acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie. La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații.

Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv”, a precizat Raed Arafat.

15 persoane din România au fost dpeistate cu noul virus, iar patru dintre ele au fost declarate vindecate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: