Redactia.ro
Home » Știri » Metroul care nu a mai plecat de la Dristor. Cum a fost surprins mecanicul în cabină

Metroul care nu a mai plecat de la Dristor. Cum a fost surprins mecanicul în cabină

Un tren nu mai pleca din stație, motiv pentru care călătorii au mers în cabina mecanicului să descopere ce se întâmplă. Poliția a deschis o anchetă în acest caz. 

 

Cum a fost surprins mecanicul

Un mecanic de tren este anchetat de Metrorex după ce a fost găsit beat în cabină, iar trenul era oprit în stație. Mai mulți călători au mers în cabină pentru a descoperi ce se întâmplă și au rămas uimiți când l-au găsit pe mecanic beat. Polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei s-au sesizat din oficiu, după ce au constat că trenul nu mai pleca din stație.

Poliția a ajuns la fața locului și l-a testat cu aparatul etilotest pe bărbat. Rezultatul testului a fost o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 16:30 polițiști ai Serviciului de Poliție Metrou din cadrul Poliției Capitalei în timp ce se aflau în stația de metrou Dristor 2 s-au sesizat din oficiu și au declanșat verificări după ce un tren staționa prea mult pe peron, iar în rândul călătorilor s-a creat o stare de neliniște. Din verificări a reieșit faptul că mecanicul care manipula trenul respectiv ar fi sub influența băuturilor alcoolice”, se preciza în comunicatul Serviciului de Poliție Metrou.

Potrivit autorităților, sancțiunile vor fi conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente a anunțat, joi, compania, potrivit Mediafax.

La fața locului a sosit în sprijin și un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutiere care l-a testat cu aparatul etilotest pe mecanic, rezultatul fiind o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public – Serviciul de Poliție Metrou sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe»”, a mai precizat Serviciul de Poliție Metrou.

În spațiul public au apărut mai multe informații cu privire la incidentul produs în stația Dristor, motiv pentru care a reacționat.

Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, vă informăm că sunt în curs de efectuare verificările procedurale prevăzute în astfel de situații. Acestea presupun cercetarea în funcție de circumstanțe conform prevederilor legale și aplicarea de sancțiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente”, a fost anunțul făcut de Metrorex.

Compania a mai declarat că mai multe informații vor fi furnizate după finalizarea verificărilor care se află în desfășurare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: