Redactia.ro
Home » Monden » „Mi-a spus că dacă semnez, mă împușcă”. Cât a plătit Gigi Becali pentru „palatul” din Aleea Alexandru și ce dificultăți a întâmpinat

„Mi-a spus că dacă semnez, mă împușcă”. Cât a plătit Gigi Becali pentru „palatul” din Aleea Alexandru și ce dificultăți a întâmpinat

GALERIE FOTO (2) Cum a intrat Gigi Becali în posesia „palatului” de pe Aleea Alexandru

Gigi Becali a surprins pe toată lumea în anul 2006, atunci când devenea proprietarul unei celebrei clădiri din Aleea Alexandru. Pentru acest „palat”, latifundiarul din Pipera a plătit o sumă considerabilă, iar procesul de achiziționare nu a fost lipsit de provocări.

În cadrul unui interviu sincer, patronul FCSB a dezvăluit cum a reușit să intre în posesia acestei proprietăți și a mărturisit că a fost necesar să se impună pentru a finaliza contractul.

Cum a ajuns Gigi Becali să fie proprietarului „palatului” de pe Aleea Alexandru

Gigi Becali a achiziționat clădirea pentru suma de 7 milioane de euro, în urmă cu 18 ani, de la americanul Steven Auschnitt, proprietarul de atunci al „palatului” de pe Aleea Alexandru. Construită în 1915, clădirea a fost proiectată de arhitectul Grigore Cerchez, inspirat de Muzeul Rodin din Paris. Determinat să devină proprietarul acestei bijuterii arhitecturale, Gigi Becali a făcut demersurile necesare și a depus eforturi considerabile pentru a încheia tranzacția.

În cadrul unei emisiuni televizate, Gigi Becali a împărtășit povestea modului în care a reușit să cumpere această vilă impunătoare. Suma plătită, echivalentul a 7 milioane de dolari, a fost doar una dintre provocările pe care le-a întâmpinat în procesul de achiziționare.

Gigi Becali, patronul FCSB
Gigi Becali, patronul FCSB

Becali a relatat cum a reușit să intre în contact cu proprietarul american și a dezvăluit intervenția unui personaj denumit „Cuptor”, care a încercat să complice tranzacția. Acest „intermediar” a încercat să determine cumpărătorul să plătească cu 6 milioane de dolari mai mult pentru proprietate, dar Gigi Becali nu a cedat presiunilor și a finalizat cu succes tranzacția.

Pe vremuri, aveam o cunoștință aici, când eram mai tânăr, și când treceam pe aici vedeam numai Armată. Aici a fost Ambasada Argentinei. Și zice unul, Cuptor, că aici cere 13 milioane, dar Palatul normal face 7 milioane de dolari. Și proprietarul o vinde în America. Am venit aici, am văzut… 3.400 de metri (…) În ziua aia am dat telefon, l-am căutat pe ăla, era prin concediu.

Am avut și o revelație. Erau doi prieteni de-ai mei. Unul era cu Securitatea de acum și altul cu Securitatea veche. Și am zis să văd cine îl găsește mai repede pe proprietar. Până la urmă nu l-a găsit niciunul, l-am găsit eu. Am vorbit cu omul și a zis așa: Domne, trebuie să vin în țară, am pe cineva care semnează. Îl întreb: Cât costă? 7 milioane, da?…Păi da, dar trebuie să semnezi, banii, cutare”, a dezvăluit Gigi Becali, potrivit Cancan.ro.

Ce greutăți a întâmpinat patronul FCSB în demersul de a achiziționa impunătoarea clădire

Gigi Becali și-a dorit cu ardoare să devină proprietarul celebrului „palat” de pe Aleea Alexandru, și, determinat să-și transforme visul în realitate, a depus toate demersurile necesare. Cu toate acestea, după ce a ajuns la un acord cu fostul proprietar, latifundiarul a dat de obstacole în calea sa, iar figura cunoscută sub numele de „Cuptor” a devenit un adevărat impediment în realizarea tranzacției, având pretenții financiare de 13 milioane de dolari pentru clădire.

„Cuptor” ar fi recurs la diverse tactici pentru a împiedica achiziționarea de către Gigi Becali, inclusiv amenințări și manevre subversive. Conștient de situație, latifundiarul din Pipera nu a ezitat și a intervenit personal. Gigi Becali s-a deplasat la „Cuptor” și a pus capăt imediat tuturor complicațiilor, restabilind astfel echilibrul în favoarea sa.

Era familie evreu-creștin, i-am dat banii înainte, 7 milioane de dolari, i-am băgat banii în bancă și trebuia să vină se semneze avocatul. Avocatul, când să vină se semneze, nu vrea să semneze. I-am dat telefon proprietarului: Cum domne, eu i-am dat ordin să semneze!. Mi-a zis avocatul: Da, domnul Gigi. Nu semnez, mi-e frică de Cuptor. Mi-a spus că dacă semnez, mă împușcă. El voia să mi-o dea cu 13 milioane. M-am dus direct la Cuptor la birou și i-am zis: Am venit să te împușc. Ca să te împușc eu pe tine ca să nu îl mai împuști tu pe ăsta că nu îmi semnează mie. Ești atât de șmecher și mafiot încât împuști? Ești tu mai puternic decât mine? Păi, te împușc eu pe tine. Și mi-a zis: Ho, mă, nebunule, du-te și semnează…Eu îl cunoșteam pe Cuptor și mi-am permis glumele astea. După m-am dus acolo și mi-a semnat”, a mai dezvăluit Gigi Becali, potrivit sursei menționate anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: