Redactia.ro
Home » Știri » Michael Bloomberg s-a retras din cursa pentru preşedinţia SUA

Michael Bloomberg s-a retras din cursa pentru preşedinţia SUA

michael bloomberg

Michael Bloomberg anunţă că se retrage din cursa pentru președinția SUA. Miliardarul a avut un rezultat nesatisfăcător în cele 14 competiţii din aşa-numita „Super Tuesday”, reuşind să câştige doar teritoriul american Samoa.

Intrat în cursă târziu, Bloomberg nu a participat la primele patru competiţii, în Iowa, New Hampshire, Nevada şi Carolina de Sud.

Pe perioada candidaturii sale, el a sperat că ca putea câştiga în cadrul unei convenţii contestate, profitând de slăbiciunea campaniei lui Biden. După Super Tuesday a devenit evident însă că Biden recuperează, iar şansele lui Bloomberg s-au prăbuşit.

Miliardarul, fost primar al New York-ului, republican pentru o lungă parte a acelei perioade, a fost acuzat în repetate rânduri de contracandidaţii săi că încearcă să „cumpere” nominalizarea partidului.

A cheltuit în campanie o jumătate de miliard de dolari

Suma considerabilă pe care miliardarul a cheltuit-o pe publicitate în campanie, pe tot teritoriul Statelor Unite, nu i-a adus nicio victorie la intrarea sa în alegerile primare democrate de „Super Tuesday”.

„Acum trei luni am intrat în cursa la preşedinţie pentru a-l înfrânge pe Donald Trump. Azi părăsesc cursa din acelaşi motiv”, a anunţat Michael Bloomberg, într-un comunicat. Michael Bloomberg anunţă în comunicat că susţine învestirea fostul vicepreşedinte Joe Biden în alegerile prezidenţiale. El a cheltuit peste o jumătate de miliard de dolari în campanie.

Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate în opt state din 14 în care a avut loc „Super Tuesday”. El obţine astfel un avans uriaş în faţa rivalului său socialist Bernie Sanders.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: