Redactia.ro
Home » Știri » Micuțul Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit

Micuțul Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit

Micuțul Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit

Ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit. Ursul koala salvat în urmă cu o săptămână de o femeie în timpul incendiilor din New South Wales a fost eutanasiat. Anunțul trist a fost făcut de medicii care l-au tratat pe micuțul Lewis.

Micuțul Lewis, ursul koala salvat de o femeie din mijlocul flăcărilor în Australia, a murit

În urmă cu câteva zile, Toni Doherty a fost surprinsă în timp ce și-a riscat viața pentru a salva un urs koala din mijlocul flăcărilor. Animalul rănit a fost numit Ellenborough Lewis. Micuțul a fost dus la Spitalul pentru urși koala din port Macquarie, acolo unde a primit tratament pentru arsurile grave de pe întregul corp.

Între timp, se pare că starea ursului koala s-a agravat, iar medicii au decis să-i pună capăt suferinței marți. Așadar, medicii care l-au trata pe Lewis au anunțat marți, că l-au eutanasiat.

Astăzi am decis să-l eutanasiem pe Ellenborough Lewis”, au scris reprezentanții spitalului pe contul de Facebook.

Starea lui Lewis s-a agravat

Medicii spitalului au explicat că arsurile se pot agrava înainte să se amelioreze. „În cazul lui Lewis, arsurile s-au agravat, iar din păcate starea lui nu s-ar fi îmbunătățit. Scopul nostru principal este stare de bine a animalelor, tocmai de aceea am luat această decizie. Vă mulțumim pentru suportul continuu!„, au declarat medicii.

Imediat după ce reprezentanții spitalului au publicat mesajul, comentariile cu părere de rău au început să apară.

Autoritățile din statele australiene Queenslans și New South Wales au decretat stare de urgență. Zona este amenințată de izbucnirea unor noi incendii infernale de vegetație. Incendiile produse deja au provocat moartea a trei persoane și a distrus peste 150 de case.

În urma flăcărilor, în jur de 350 de urși koala din totalul de 700 care trăiesc în regiune au murit în incendiile îngrozitoare care continuă să devasteze estul Australiei.

Citeste si:Imagini copleșitoare. O femeie își riscă viața pentru a salva un urs koala din mijlocul flăcărilor

Etichete: