Redactia.ro
Home » Stil de viață » Mihaela a născut-o pe fiica ei când avea doar 21 de ani. În 2019, vârsta ei era de 4 ori mai mare. Câți ani are acum

Mihaela a născut-o pe fiica ei când avea doar 21 de ani. În 2019, vârsta ei era de 4 ori mai mare. Câți ani are acum

Mihaela a născut-o pe fiica ei când avea doar 21 de ani. În 2019, vârsta ei era de 4 ori mai mare. Câți ani are acum

Un test IQ apărut recent pe internet a provocat internauții să-și pună mintea la contribuție și să își reamintească de cunoștințele de matematică pentru a rezolva o problemă intrigantă. Iată datele problemei!

Mihaela a născut-o pe fiica ei când avea doar 21 de ani. În 2019, vârsta ei era de 4 ori mai mare

Problema: Mihaela este cu 21 de ani mai mare decât fiica ei. În 2019, vârsta ei era de 4 ori mai mare. Câți ani are Mihaela acum?

Câți ani are acum

Rezolvarea: Pentru a rezolva această problemă, trebuie să apelăm la cunoștințele de matematică dobândite în școala generală. Vom nota vârsta Mihaelei cu X și vârsta fiicei cu F. Sistemul de ecuații cu 2 necunoscute este următorul:

  1. m=f+21
  2. m−4=(f−4)×4

Înlocuind m în a doua ecuație cu f + 21, obținem:

(f+21)−4=(f−4)×4

Acest lucru se simplifică la:

f+17=4f−16

Rezultă că f+33=4f, iar din aceasta deducem că f=11. Astfel, fiica are acum, în 2022, 11 ani. Și pentru că m=f+21=11+21, rezultă că vârsta Mihaelei este de 32 de ani, potrivit Gândul. 

Testele IQ

Testele IQ, sau coeficientul de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Aceste teste evaluează capacitatea cuiva de a folosi informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Ele încep prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung, evaluând și abilitatea de a rezolva puzzle-uri și de a-și aminti informații.

Testele IQ există de mai bine de un secol, inițial create în Franța pentru identificarea elevilor ce necesitau ajutor suplimentar. În timpul Primului Război Mondial, guvernul SUA a folosit variante modificate ale acestor teste pentru a identifica candidații calificați în armată. Astăzi, testele IQ îndeplinesc diverse scopuri, evaluând copii, adulți sau persoane cu nevoi speciale.

Rezolvarea problemei matematice prezentate ne demonstrează că rezolvarea acestor teste necesită o gândire logică și o aplicare practică a cunoștințelor matematice fundamentale.

 

Sursa foto: csid.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: