Redactia.ro
Home » Monden » Mihaela Runceanu – o voce de aur a României cu un destin teribil. Criminalul ei trăiește departe de România, lipsit de griji

Mihaela Runceanu – o voce de aur a României cu un destin teribil. Criminalul ei trăiește departe de România, lipsit de griji

mihaela runceanu

Mihaela Runceanu, o talentată artistă de origine română, rămâne una dintre cele mai îndrăgite voci din istoria muzicii pop a României. Cu un talent remarcabil și o prezență scenică carismatică, ea a cucerit inimile multor oameni din întreaga țară. Cu toate acestea, viața ei s-a încheiat tragic la vârsta de doar 34 de ani, iar motivul asasinării ei a rămas învăluit în întuneric timp de mai mulți ani.

Mihaela Runceanu – o voce de aur a României cu un destin teribil. Criminalul ei trăiește departe de România, lipsit de griji

Mihaela Runceanu s-a născut pe 27 iulie 1955, în Craiova, România. A început să cânte de mică, iar talentul ei vocal a fost evident încă de la o vârstă fragedă. A urmat Conservatorul din București și și-a dezvoltat abilitățile muzicale în cadrul mai multor formații. Cariera ei muzicală a luat avânt în anii ’70 și ’80, iar hiturile sale precum „De-ar fi să vii” și „E adevărat, iubirea mea” au rămas nemuritoare în memoria fanilor săi.

Mihaela Runceanu și-a construit o carieră de profesoară de vioară și a început să predea la Școala Populară de Artă din București în anii ’80. Printre elevii săi se numărau artiști talentați precum Adrian Enache, Mădălina Manole, Silvia Dumitrescu și Nicola.

Nu doar vocea ei o deosebea de alte interprete ale vremii, ci și alegerile sale vestimentare distincte. Costumele variate, prezența scenică și talentul vocal o apropiau de solistele din Occident, în ciuda limitelor impuse de regimul comunist, cu care se confruntau toți artiștii.

Mihaela Runceanu își dorea cu ardoare să vadă succesul în cariera muzicală a elevilor săi și să se bucure de realizările lor. Mihaela Runceanu a susținut ultimul său concert pe 28 octombrie 1989.

Filmul morții Mihaelei Runceanu

Cu toate acestea, doar câteva zile mai târziu, în dimineața de 1 noiembrie, în jurul orei 1:00, Mihaela a suferit o tragedie cumplită. Un bărbat, identificat ca o cunoștință – așa cum s-a prezentat el în discuțiile cu reporterii, după ce a fost eliberat din închisoare la 17 ani de la comiterea crimei – a atacat-o. Acest individ a folosit un cablu de la telefon pentru a o strangula, apoi a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, provocându-i moartea tragică.

În garsoniera solistei de pe Şoseaua Mihai Bravu din Bucureşti, Mihaela Runceanu și Daniel Cosmin Ștefănescu, pe care îl cunoscuse prin intermediul unor prieteni comuni, au decis să urmărească un film împreună. Însă, Mihaela era afectată de o problemă personală, așa că a ales să se retragă pentru odihnă, stabilind cu bărbatul că acesta va pleca după ce filmul se va încheia. Cu toate acestea, Daniel Ștefănescu a profitat de momentul în care Mihaela a adormit și a început să sustragă bunuri din locuință. Mihaela s-a trezit din somn din cauza zgomotelor făcute de bărbat, iar acela a fost momentul în care viața ei s-a încheiat, cu brutalitate.

Criminalul a executat 17 ani din pedeapsa sa inițială de 25 de ani de închisoare și apoi a decis să-și continue viața. A părăsit România, fiind hărțuit de priviri și comentariile oamenilor care îi reaminteau în mod constant despre atrocitatea pe care a comis-o.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: