Redactia.ro
Home » Știri » Mihaela și cei doi copii au rămas pe străzi după cutremurul din Turcia. Se adăpostește printre ruine și nu a mâncat de două zile

Mihaela și cei doi copii au rămas pe străzi după cutremurul din Turcia. Se adăpostește printre ruine și nu a mâncat de două zile

cutremur turcia

Turcia a fost lovită de o adevărată catastrofă din cauza cutremurelor care au avut loc în această țară. Bilanțul este unul covârșitor și continuă să crească. Peste 4.500 de persoane și-au pierdut viața, zeci de mii au fost rănite, iar alte mii au rămas pe drumuri. Acesta este și cazul unei românce.

Mihaela a rămas pe stradă după cutremurul din Turcia

Mihaela este mama a doi copii, iar de când casa sa a fost năruită de cutremure doarme pe stradă. Nu are mâncare și apă, iar situația în care se află este una disperată. Ea a ajuns să doarmă pe câmp sau în parcările de TIR care nu au fost atât de afectate de seism.

„Este foarte frig, de mâncare nu este, apă, absolut nimic nu este. De încălţat eu nu am. Ciorapii pe care i-am avut i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub ziduri, a doua zi, luni pe la ora 2, a fost scos”,  a declarat Mihaela, în cadrul unei intervenții televizate.

Cel puţin 4.544 de persoane au murit şi 26.721 au fost rănite în 10 provincii din Turcia, după ce două cutremure puternice au zguduit luni partea de sud a ţării, conform bilanţului actualizat în cursul zilei de marţi de Autoritatea de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din această ţară (AFAD).

Bilanțul morților continuă să crească de la o zi la alta

În Turcia, șapte cutremure cu magnitudinea 7,0 sau mai mare au lovit țara în ultimii 25 de ani, dar cel de luni este cel mai puternic. Este, de asemenea, cel mai puternic cutremur care a avut loc în lume, după cel cu magnitudinea 8,1 produs în 2021 și resimțit în Oceanul Atlantic de Sud. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale (care continuă să crească), au fost declarate decedate cel puțin 7.826 de persoane, dintre care 5.894 în Turcia și cel puțin 1.932 în Siria, în timp ce peste 35.000 de oameni au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini