Redactia.ro
Home » Știri » Mihai Craiu avertizează: Situația poate fi tragică după începerea școlilor. Ce se va întâmpla odată cu deschiderea lor, la toamnă

Mihai Craiu avertizează: Situația poate fi tragică după începerea școlilor. Ce se va întâmpla odată cu deschiderea lor, la toamnă

Avertizare Mihai Craiu

Școala va începe la toamnă, după o pauză de câteva luni bune, dar suntem oare pregătiți pentru acest pas, având în vedere că numărul de infecții din țara noastră este încă în creștere? Medicul Mihai Craiu este de părere că situația ar putea fi tragică din septembrie, de când elevii vor reveni la școală.

Ce se va întâmpla odată cu începerea școlilor, la toamnă

Padiatrul argumentează că lipsa condițiilor sanitare din școli poate constitui cu adevărat o problemă, pentru că cea mai importantă măsură de precauție în această pandemie este igienizarea mâinilor. Iar elevii nu pot face acest lucru dacă nu au o toaletă corespunzătoare, cu apă curentă. În țara noastră sunt, în continuare, o mulțime de școli care nu dispun de WC-uri în interior, iar grupurile sanitare sunt în curte, fără apă curentă.

Din cauza acestora, coronavirusul se poate răspândi mult mai ușor, crede medicul.

Dacă ne vom dezvolta obiceiul ca atunci când venim acasă, intrăm în cabinet, în birou, după ce ne-am scos pantofii la intrare, primul lucru: să ne facem reflexul să mergem la baie să ne spălăm. Pe copii să-i învățăm, să le punem în gentuță dezinfectant alcoolizat gel, pentru că sunt școli care nu au încă veceu înauntru și baie comună.

Medicul Mihai Craiu avertizează: Ce se poate întâmpla după începerea școlilor

De altfel, pediatrul a spus că în toate aceste luni exista timp să se facă ceva în domeniul învățământului, pentru că elevii nu au mai mers la școală.

„Apropo, aici autoritățile au timp destul, la cât au fost închise școlile, să facă ceva pentru cele 1170 de școli care au veceu în curte. Eu râd acum, dar situația e tragică. Dacă și la toamnă situația va fi fix la fel și vor fi școli fără autorizație de funcționare, fără aprobare de la pompieri …n-am învățat nimic din chestia asta”, spune medicul.

Totodată, Mihai Craiu s-a arătat îngrijorat de ce se poate întâmpla în perioada următoare, pentru că odată cu relaxarea se pot întâmpla lucruri rele, pentru că oamenii nu mai sunt atât de stricți ca înainte.

Relaxarea e periculoasă, crede Mihai Craiu

De acum încolo mi se pare un pic periculos, pentru că am început să ne relaxăm. Zic noi, ca neam, așa, pentru că am avut noroc, să spunem lucrurilor pe nume. Cifra de morți e foarte mică raportată la ceea ce vedem în restul lumii. Trebuie să fim în continuare prudenți și să tratăm cu respect acest nou virus, pentru că are încă multe surprize să ne ofere”, a spus Mihai Craiu.

În același timp, medicul a explicat că infecția cu coronavirus nu este la copii la fel ca la oamenii adulți. Astfel, ei nu prezintă aceleași simptome, ci un copil poate avea doar diaree și să aibă virusul. De aceea, medicul îi avertizează pe părinți că trebuie să fie atenți la orice simptom pe care copilul îl prezintă.

„Apropo, părinții trebuie să știe că poate să înceapă și ca o gastroenterită. Infecția la copil poate să fie și ca o diaree. Avem pacienți, am văzut, au văzut și colegii noștri de la alte spitale de pediatrie din București, manifestări de tip enterit. Deci a venit numai cu diaree, fără respirație dificilă fără oxigeno-dependență, fără .. Pentru că există receptorii ACE 2 și în tractul digestiv, deci poate să intre și pe acolo”, spune Mihai Craiu.

Încă din luna martie, toate școlile din țară, inclusiv universitățile au fost închise, pentru a se limita pe cât posibil răspândirea noului coronavirus. De la toamnă, cursurile se vor relua în mod normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: