Redactia.ro
Home » Știri » Mihail Gorbaciov, înmormântat sâmbătă la Moscova, fără onoruri de stat! Putin, marele absent

Mihail Gorbaciov, înmormântat sâmbătă la Moscova, fără onoruri de stat! Putin, marele absent

mihail gorbaciov

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS înainte de destrămare, va fi înmormântat sâmbătă, 3 septembrie, fără onoruri de stat sau prezența actualului președinte al Rusiei, relatează Reuters.

Funeralii modeste pentru ultimul lider URSS

Funeraliile lui Gorbaciov vor fi modeste. Viktor Orban va fi singurul politician european prezent la înmormântare. Deși a fost un lider sovietic îndrăgit de Occident, nicio altă figură importantă din Europa și SUA nu îl va conduce pe ultimul drum, din cauza interdicțiilor.

Cetățenii ruși îi aduc sâmbătă un ultim omagiu la Moscova lui Mihai Gorbaciov, care murit marți la vârsta de 91 de ani. Trupul liderului creditat în Occident pentru a fi pus capăt Războiului Rece este depus la Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova.

Ceremonia publică de adio a început, sâmbătă dimineață, la Moscova, iar înmormântarea va avea loc după amiază.

Vladimir Putin va lipsi de la înmormântare

Kremlinul a anunțat că ceremonia funerară a lui Mihail Gorbaciov va avea „elementele unor funeralii de stat”. Președintele rus Vladimir Putin care a numit colapsul URSS „cea mai mare catastrofă geopolitică din istorie” nu va participa la funeralii, purtătorul său de cuvânt motivând o agendă încărcată.

Președintele rus a mers joi la spitalul din Moscova, unde a murit Gorbaciov după o boală gravă, pentru a depune flori și a-i aduce un ultim omagiu. Putin a oferit condoleanțe familiei și a transmis că liderul sovietic a „avut un impact asupra cursului istoriei” și a găsit propriile soluții la probleme urgente și complexe.

Era bine cunoscut faptul că Putin și Gorbaciov au avut o relație tensionată – ultima lor întâlnire ar fi avut loc în 2006. Cel mai recent, s-a spus că Gorbaciov era mâhnit de invazia Ucrainei de către Rusia, chiar dacă a susținut anexarea peninsulei Crimeea a Ucrainei în 2014. El nu s-a pronunțat direct împotriva războiului, transmițând un mesaj de pace prin intermediul Fundației sale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: