Redactia.ro
Home » Știri » Militar român mort în atentatul sinucigaș din Kabul

Militar român mort în atentatul sinucigaș din Kabul

Militar român mort în atentatul sinucigaș din Kabul

Militar român mort. Un militar român a murit în urma unei explozii provocată de o mașină capcană care a fost detonată în Kabul.

Militar român mort în atentatul sinucigaș din Kabul

Potrivit Ministerul Apărării, joi a avut loc un atentat sinucigaș în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care au loc misiunile diplomatice străine. Un militar român care se afla în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul, a murit.

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată”, anunţă Ministerul Apărării.

Informațiile referitoare la identitatea militarului decedat vor fi făcute publice după anunțarea familiei acestuia.

Cel puțin zece persoane au murit

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi, în estul capitalei Kabul. Conform directorului spitalului în care au fost transportate victimele, cel puțin zece persoane au murit și alte 40 au fost rănite.

În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie a avut loc un atac terorist în capitala afgană, Kabul. Un vehicul a explodat în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale. În urma atacului, 21 de persoane au murit iar 119 au fost răniți. Atacul terorist a vizat Ambasada României, fiind vorba de un asalt de câteva ore.
Ramona Mănescu, Ministrul Afacerilor Externe a declarat, marți seară,că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României.

Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om şi-a pierdut viaţa, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situaţie şi este incredibil. A fost ţintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susţinut cu maşini capcană, tiruri de mitralieră, aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze”, a declarat Ramona Mănescu.

Viorica Dăncilă a transmis condoleanțe familiei militarului român mort

Premierul României, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de condoleanțe familiei militarului mort în Afganistan, aceasta precizând că acest eveniment teribil obligă statul român să continue lupra împotriva terorismului.

Condoleanţe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul şi tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne şi obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm şi să luptăm cu toate forţele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură şi teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflaţi în durere şi reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Citeste si:Atentat terorist în Fâșia Gaza. Cel puțin trei persoane au murit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: