Redactia.ro
Home » Știri » Atac terorist la Kabul. Un diplomat român a murit, iar altul este grav rănit

Atac terorist la Kabul. Un diplomat român a murit, iar altul este grav rănit

Atac terorist la Kabul. Un diplomat român a murit, iar altul este grav rănit

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, în urma atacului terorist de la Kabul, un diplomat român a murit, iar un altul este grav rănit.

Atac terorist la Kabul. Un diplomat român a murit, iar altul este grav rănit

În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie a avut loc un atac terorist în capitala afgană, Kabul. Un vehicul a explodat în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale. În urma atacului, 21 de persoane au murit iar 119 au fost răniți. Atacul terorist a vizat Ambasada României, fiind vorba de un asalt de câteva ore.

Este un moment foarte tragic pentru România pentru că un om şi-a pierdut viaţa, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Într-un efort de a combate acest atac terorist. Este incredibil că avem în continuare aceste atacuri teroriste. Este la ordinea zilei această situaţie şi este incredibil. A fost ţintită Ambasada, misiunea României de acolo, a fost un atac susţinut cu maşini capcană. Tiruri de mitralieră, aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze„, a declarat Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.

Un diplomat român a murit

Un reprezentant al Ambasadei României din Afganistan a murit și un altul a fost grav rănit într-un atentat terorist. Atacul a fost revendicat de o grupare de talibani și a vizat complexul din Kabul în care se află reprezentanța diplomatică a țării noastre. Atacul a durat mai multe ore. Vestea tragică a venit după aproape 24 de ore de la marea explozie care le-a permis teroriștilor să intre și să deschidă focul. Întreaga noaptea au avut loc lupte între talibani și agenții de securitate. Atacatorii au fost uciși.

Teroriștii au detonat un tractor plin cu explozibil în apropierea reprezentanței, apoi indivizii au pătruns în complexul unde au loc misiunile diplomatice și au împușcat tot ce le-au ieșit în cale.

A fost un atac terorist îndreptat contra unei misiuni a unui stat european și stat partener NATO, care își desfășoară activitatea acolo, cu partenerii din NATO. A fost un asalt, a fost o mașină capcană, urmat de un atac armat timp de câteva ore”, spune Ramona Mănescu,

Funeralii naționale pentru românul ucis

Diplomatul român avea 43 de ani și era membru al echipei de securitate. Ministrul de Externe dorește funeralii naționale pentru cel care și-a dat viața pentru a salva alte vieți. Diplomații rămași în viață, au fost transferați la o bază NATO.

Citeste si:Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională OUG privind Codul administrativ

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: