Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Sănătăţii a descoperit încă un medic fals în România

Ministerul Sănătăţii a descoperit încă un medic fals în România

Ministerul Sănătăţii a descoperit încă un medic fals în România

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că a constata un al doilea caz în care un medic fals a prestat servicii medicale, în baza unui caz de eliberare ilegală a unui cod de parafă.

MS mai precizează că persoana respectivă nu mai prestează servicii medicale.

„În urmă verificărilor demarate la DSPMB după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemănător. Pentru că există în desfăşurare o anchetă demarată de Poliţie şi Parchet, nu putem face publice alte date legate de acest caz.

Ministerul Sănătăţii continuă verificările la DSPMB şi va pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări”, anunţă Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Falsul medic italian Matteo Politi, arestat preventiv

Falsul medic italian Matteo Politi a fost arestat preventiv, după ce a fost prins de poliţişti la Vama Curtici, în timp ce încerca să fugă din ţară într-un tren. El fusese adus miercuri seara la Secţia 4 de Poliţie din Capitală.

Deşi avea doar opt clase, el a reuşit să opereze la clinici private din România, folosindu-se de un CV fals.

Mai mult decât atât, el a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care preciza că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Avocatul său a susţinut că diploma sa de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Publicaţia britanică The Sun a relatat că medicul, care se folosea de numele Matthew Mode, ar fi făcut injecţii cu presupuse substanţe cu efecte cosmetice unor persoane, în schimbul unor sume de bani.

În Italia, el a fost condamnat pentru furt de identitate în anul 2019.

Citeşte şi: Prima reacţie a falsului medic italian de la Spitalul Monza. Ce spune Matteo Politi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: