Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Sănătății: ”Ar putea fi dată o nouă ordonanță militară!” Ce presupune

Ministerul Sănătății: ”Ar putea fi dată o nouă ordonanță militară!” Ce presupune

Ministerul Sănătății: ”Ar putea fi dată o nouă ordonanță militară!” Ce presupune

Ministerul Sănătății: ”Ar putea fi dată o nouă ordonanță militară!” Ministrul Nelu Tătaru a declarat că se discută despre posibilitatea unei noi ordonanțe militare.

În cadrul unei emisiuni de la Realitatea Plus, ministrul a vorbit despre posibilitatea unei noi ordonanțe militare:

”Noi, cei de la Ministerul Sănătății, am propus algoritmi de testare, să ducem la domiciliu cazurile ușoare și medii în Scenariu 4, care se apropie. Propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar sunt infectați cu coronavirus, să rămână în spitale să trateze pacienții infectați cu coronavirus. Avem mai multe facilități pe care vrem să le cerem prin ordonanță și pentru unitățile sanitare, să se poată angaja fără concurs, să se poată mări organigramele la DSP-uri și alte aspecte care se pot face printr-o ordonanță militară”, a spus Nelu Tătaru.

Scenariul 4 este aproape, iar autoritățile se pregătesc să ia decizii draconice. Se așteapta ca în jumătatea a doua a lunii aprilie să numărul cazurilor să ajungă la 10.000 de persoane.

”Vor fi și cazuri grave. 10.000 de cazuri, dar depinde cum ajungem la această cifră. Dacă ajungem repede și avem cazuri care sufocă sistemul, va fi un pic dificil pentru stările critice. Dacă avem o urcare lentă, atunci îi vom putea trata pe cei aflați în spitale și putem interna și alte cazuri noi. Menționez că ne apopiem de Scenariul 4, de peste 2.000 de cazuri confirmate, în care cazurile ușoare și medii vor fi tratate acasă, iar cazurile și cele critice vor fi tratate în spital, în secțiile de boli infecțioase și la ATI, sub supraveghere”, a explicat ministrul Sănătății.

Întrebat cum se va face tratarea cazurilor ușoare de acasă, Nelu Tătaru a explicat că ele vor fi sub supravegherea medicului de familie, unui medic cu experiență sau chiar a voluntarilor sau medicilor specialiști. Decizia se ia în măsura în care situațio o impune. Dar, prima relație va fi cu medicul de familie. În funcție de simptome sau evoluția bolii se va solicita un medic infecționist care va decide dacă se internează pacientul sau nu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: