Redactia.ro
Home » Știri » Miniștrii Educației Rafila și Cîmpeanu au făcut demonstrația pentru utilizarea testelor antigen. Ghidul realizat este ușor de urmat

Miniștrii Educației Rafila și Cîmpeanu au făcut demonstrația pentru utilizarea testelor antigen. Ghidul realizat este ușor de urmat

Pentru ca elevii și cadrele didactice să-și desfășoare activitatea în afara oricărui risc, Ministerul Educației a decis ca copiii să facă teste săptămânale pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. S-a dorit ca personalul școlilor și părinții să fie cât mai bine informat în acest sens, așa că Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au realizat un ghid video, compus din trei clipuri, despre modul de utilizare corectă al acestora.

Odată cu decizia Guvernului ca școlile să se redeschidă în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori, au venit și măsurile menite să protejeze elevii, cadrele didactice și părinții.

Elevii vor fi testați săptămânal

În urmă cu mai bine de o lună, instituțiile educaționale au fost închise timp de două săptămâni și oficialii au încercat să găsească cea mai sigură metodă de reluare a cursurilor. Astfel, s-a ajuns la concluzia că copii ar trebui să fie testați de două ori pe săptămână cu teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Această decizie a stârnit un șir de controverse în rândul părinților, care au avut îndoieli legate de modul în care acestea vor fi efectuate. Există posibilitatea ca micuții să fie testați acasă, de tutorii lor, dar și în cadrul școlilor de personalul special pregătit în acest sens.

Au existat chiar și controverse legate de proveniența acestor teste, multe persoane crezând că acestea au fost contrafăcute. Sorin Cîmpeanu a fost nevoit să facă o declarație oficială în acest sens, prin care să risipească orice urmă de îndoială legată de proveniența și acuratețea testelor ce vor fi folosite în școli.

„S-au primit 6,5 milioane de teste. Inspectoratele Județene au primit ceea ce s-a achiziționat, adică două tipuri de teste până acum. Unele ambalate la cutii de câte 25, altele ambalate la cutii de câte 50. Fiecare cutie conține câte un pliant de instrucțiuni, cât și un certificat de conformitate.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Miniștrii Educației Rafila și Cîmpeanu au făcut demonstrația pentru utilizarea testelor antigen

Miniștrii Educației Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu și-au dorit să susțină această campanie de testare din școli, așa că au realizat un ghid menit să prezinte etapele de testare ale copiilor cu testele antigen de salivă. Totul a fost realizat cu mare atenție, iar pașii sunt destul de ușor de urmat.

Primul videoclip pus la dispoziție de Ministerul Educației explică componentele unui test, cel de-al doilea modul corect de utilizare, iar cel de-al treilea prezintă modul în care se pregătesc testele antigen pe bază de salivă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: