Redactia.ro
Home » Știri » Ministru demis din Guvernul Cîțu! Pe cine vrea premierul să-l dea afară

Ministru demis din Guvernul Cîțu! Pe cine vrea premierul să-l dea afară

Demitere din Guvern

Guvernul Cîțu va rămâne fără un ministru! Premierul a cerut, joi, schimbarea din funcție a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. Motivul ar fi întârzierea unor proiecte. Florin Cîțu a trimis și o cerere de revocare a lui Alexandru Nazare către președintele României.

Ministru demis din Guvernul Cîțu! Pe cine vrea premierul să-l dea afară

Alexandru Nazare va fi demis din funcția de ministru al Finanțelor, la cererea premierului Florin Cîțu. Până la numirea unui nou ministru, va fi pe poziție interimară Florin Cîțu. Acesta din urmă a înaintat solicitarea lui către președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Finanțelor a fost demis. Premierul Cîțu a anunțat că i-a transmis președintelui Iohannis cererea de revocare din funcție a lui Alexandru Nazare. - Biziday

Foto: Alexandru Nazare

Florin Cîțu și-a explicat intenția prin faptul că: ”Sunt foarte multe proiecte întârziate la Finanțe”, a spus premierul, după ședința de Guvern care a avut loc joi. Potrivit unor surse politice G4media, lui Nazare i-ar putea lua locul deputatul și liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Urmează, așadar, să vedem dacă varianta va fi acceptată și de șeful statului. Florin Cîțu a mai spus după ședința de Guvern că Nazare a refuzat să demisioneze. ”A avut posibilitatea să își dea demisia, a fost revocat”, a spus premierul.

Surse G4media: Cîțu l-a presat pe Alexandru Nazare să demisioneze încă de la începutul săptămânii

Alte voci ”secrete” din interiorul liberalilor, spun că demisia ar avea legătură cu conflictul deschis între Florin Cîțu și Ludovic Orban, în contextul în care cei doi candidează pentru preluarea conducerii PNL. S-ar fi propus o rectificare bugetară, cu care Nazare nu ar fi fost de acord. Mai mult, încă de luni Florin Cîțu i-a cerut lui Alexandru Nazare să renunțe la ministerul Finanțelor, dar acesta a preferat să fie demis.

În timp ce a apărut informația despre remanierea lui, pe pagina de facebook a lui Alexandru Nazare a apărut următoarea informație, fără a spune ceva despre demisie.

”În ședința de Guvern de astăzi, am majorat bugetul maxim al schemei de ajutor de stat institutită prin HG 807/2014 la 6,38 mld. lei, concomitent cu prelungirea valabilității acesteia până la finalul anului 2023.Totodată, am introdus și sectorul construcțiilor în rândul beneficiarilor eligibili ai schemei de ajutor de stat.Susținerea mediului de afaceri reprezintă o prioritate a mandatului meu, iar prin modificările aprobate astăzi am urmărit să facilităm accesul la finanțate pentru un număr cât mai mare de beneficiari, având ca obiectiv stimularea investițiilor private, dezvoltarea regională și crearea de noi locuri de muncă”, a scris Alexandru Nazare pe facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: