Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Afacerilor Interne, noi declarații despre măsurile de relaxare. Românii au venit cu propuneri și observații

Ministrul Afacerilor Interne, noi declarații despre măsurile de relaxare. Românii au venit cu propuneri și observații

marcel vela

Marcel Vela a precizat duminică, pe pagina sa oficială de Facebook că în urma publicării măsurilor de relaxare propuse după data de 15 mai, românii i-au trimis nenumărate idei, propuneri și observații.

Propunerile românilor trimise ministrului de Interne

Duminică, 10 mai, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a precizat pe pagina sa de Facebook că mulți români i-au trimis mesaj cu propuneri sau observații cu privire la măsurile propuse pentru prima etapă de relaxare din timpul stării de alertă. Institutul Național de Sănătate Publică a publicat sâmbătă măsurile de relaxare, care conține 13 pagini.

Vela a declarat că lista finală cu măsurile de relaxare luate după data de 15 mai va fi aprobată în decursul săptămânii viitoare.

Dragi prieteni,

La postarea mea, preluată de pe site-ul MAI, unde sunt publicate spre transparență și dezbatere măsurile propuse de către medicii specialiști în epidemiologie și boli infecțioase (pentru prima etapă de relaxare când se va trece în Starea de Alertă), am primit foarte multe idei, propuneri sau observații, a spus Vela.

Totodată, Marcel Vela a precizat oricine dorește să-i trimită propuneri în mod oficial o poate face la adresa de e-mail, anunțată pe site-ul MAI, și menționează că scopul autorităților este protejarea sănătății cetățenilor și oprirea răspândirii coornavirusului.

Măsurile de relaxare publicate sâmbătă

Pe 9 mai, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat măsurile de relaxare, iar documentul are 13 pagini și este structurat în mai multe capitole, în funcție de activitatea domeniului redeschis pe după 15 mai.

În urmă cu câteva zile, Marcel Vela a precizat într-o înregistrare video postată pe Facebook că cetățenii români pot circula în afara localității fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ.

Totodată, autoritățile au anunțat că dupa data de 15 mai vor fi redeschise saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și muzeele. Pentru a merge la un salon de înfrumusețare, trebuie respectate anumite reguli și de către client și de către reprezentanții salonului.

De asemenea, credincioșii au primit o veste proastă în legătură cu deschiderea lăcașurilor de cult. Potrivit lui Raed Arafat, bisericile nu se vor deschide după 15 mai, pentru că persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în fața coronavirusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: