Redactia.ro
Home » Știri » Prima țară care a stopat răspândirea coronavirusului și a ridicat carantina

Prima țară care a stopat răspândirea coronavirusului și a ridicat carantina

GALERIE FOTO (2) Noua Zeelandă

Noua Zeelandă spune că a oprit transmiterea comunitară a Covid-19, eliminând efectiv virusul. Însă oficialii au avertizat că „eliminarea” virusului nu înseamnă că acesta a dispărut definitiv, ci că autoritățile sunt acum în control și știu de unde apar noile cazuri.

Restricțiile impuse cetățenilor pentru controlul epidemiei au început să fie ridicate imediat după anunțul premierului Jacinda Ardern, transmite BBC. „Am câștigat această bătălie. Dar trebuie să rămânem vigilenți dacă vrem să rămânem victorioși”, a spus Ardern, care a fost lăudată în presa occidentală pentru felul în care a coordonat strategia de luptă împotriva epidemiei. Ardern a spus că în ultima perioadă, numărul de noi cazuri au fost zilnic sub 10.

Mesajul clar al premierului

Jacinda Ardern
Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande

„Aşa cum am spus eliminarea înseamnă că putem ajunge la zero, dar este posibil să avem un număr mic de cazuri noi. Asta nu înseamnă că am eşuat”, a spus ea. Mesajul guvernului este clar. „Redeschidem economia, nu și viețile sociale ale oamenilor”, a mai transmis Jacinda Ardern.

Noua Zeelandă a impus restricții stricte încă de la primele cazuri de coronavirus. Și-a închis frontierele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

Patru săptămâni de carantină în Noua Zeelendă

Luni, la ora 23.59, Noua Zeelandă și-a ridicat carantina care a intrat în vigoare acum patru săptămâni. Au fost doar câteva cazuri noi în ultima perioadă, iar numărul total este destul de redus: sunt sub 1500 de persoane infectate și 19 decedați. Țara care are aproape 5 milioane de locuitori a raportat un singur caz nou duminică.

Între timp, la nivel global la 28 aprilie au fost înregistrate peste 2,8 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19. Circa 198 de mii de persoane au murit, iar aproape 883 de mii de pacienți s-au vindecat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: