Redactia.ro
Home » Știri » Erupția vulcanului din Noua Zeelandă. Pericolul unor noi erupții vulcanice pe Insula Alba împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Erupția vulcanului din Noua Zeelandă. Pericolul unor noi erupții vulcanice pe Insula Alba împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Erupția vulcanului din Noua Zeelandă. Pericolul unor noi erupții vulcanice pe Insula Alba împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Erupția vulcanului din Noua Zeelandă.  Pericolul unor noi erupții vulcanice pe Insula Alba împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo. Trepidațiile din ce în ce mai puternice resimțite pe o insulă vulcanică din Noua Zeelandă au împiedicat autoritățile de a recupera cadavrele a opt persoane care au rămas pe insulă.

Erupția vulcanului din Noua Zeelandă. Pericolul unor noi erupții vulcanice pe Insula Alba împiedică recuperarea cadavrelor rămase acolo

Potrivit Digi24, corpurile celor șase persoane decedate pe Insula Alba încă nu au recuperate, din cauza unui noi erupții vulcanice.

Șase persoane au murit în erupția vulcanică de luni, de pe Insula Alba, care e află la aproximativ 50 km depărtare de uscat, alte opt fiind date dispărute și prezumate moarte și 30 de răniți.

Jacinda Ardern, prim-ministrul neozeelandez a declarat că oficialii serviciilor de urgență s-au întâlnit miercuri dimineață pentru a stabili dacă poate fi lansat un efort de recuperare a celor dispăruți.

Un nou vulcan va putea erupe

O actualizare la mijlocul dimineții a agenției geologige GeoNet a arătat că în continuare condițiile de pe insulă sunt precare, ceea ce ar întârzia probabil orice recuperare.

De la ora 4:00 dimineața, activitatea vulcanică a crescut semnificativ pe insulă”, a anunţat agenția într-un comunicat. „Situația rămâne extrem de incertă cu privire la activitatea viitoare. Este posibil să apară erupții în următoarele 24 de ore”, avertizează agenţia.

Astăzi s-a putut observa un nor de fum care provenea de pe insulă.

Autoritățile au transmis că siguranța echipelor de salvare a fost prioritară și așteaptă ordinileexperților cu privire la momentul în care se va putea permite accesul pe insulă.

Nu putem pune alți oameni în pericol până nu suntem absolut siguri că insula este de fapt în siguranță„, a declarat comisarul adjunct interimar Bruce Bird la o conferință de presă în Whakatane, orașul care este un punct de acces pentru excursii turistice pe insulă.

În momentul erupției, 47 de persoane se aflau pe Insula Albă.

Citeste si:Atac armat în Jersey City. Cel puțin șase persoane au murit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: