Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în spitalele din Marea Britanie. O reacție severă la copii ar putea avea legătură cu infecţia cu coronavirus

Alertă în spitalele din Marea Britanie. O reacție severă la copii ar putea avea legătură cu infecţia cu coronavirus

coronavirus

Medicii de familie din Marea Britanie au fost alertaţi în privinţa unei reacţii severe la copii care ar putea avea legătură cu infecţia cu coronavirus, relatează BBC.

O notificare trimisă către medicii de la Institutele Publice de Sănătate a transmis că secţiile de terapie intensivă din Londra şi alte oraşe britanice au avut cazuri de copii deosebit de bolnavi care au prezentat simptome neobişnuite.

Acestea includ „inflamația multisistemului” cu simptome asemănătoare gripei la unii copii testați pozitiv cu coronavirus. Numărul cazurilor este necunoscut, dar se presupuse că este vorba de un număr mic de cazuri. Copiii, care au diferite vârste, prezintă semne similare şocului toxic cu febră înaltă, tensiune arterială scăzută, erupţii şi dificultăţi de respiraţie.

Unii au şi simptome gastro-intestinale precum durere abdominală, vomă sau diaree însoţite de inflamaţii ale inimii, cu rezultate anormale la testele de laborator. Experții spun că acestea sunt semnele pe care le puteți vedea atunci când organismul încearcă să combată o infecție. Medicii susțin că aceste cazuri au nevoie de tratament urgent.

Sindromul este foarte asemănător cu boala Kawasaki

În afară de cazurile din Anglia, medicii din nordul Italiei, zonă afectată puternic de pandemia de coronavirus, au raportat în ultima perioadă un număr extraordinar de mare de copii sub nouă ani care prezintă cazuri grave ale unui sindrom foarte asemănător cu boala Kawasaki, frecventă în Asia.

„Este o nouă boală despre care credem că este asociată virusului COVID-19. Nu suntem siguri, pentru că avem și cazuri ale căror teste au ieșit negative, însă facem cercetări pentru că suntem extrem de îngrijorați.”, a declarat Matt Hancock, secretar în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, citat de Metro.co.uk.

Boala Kawasaki, ale cărei cauze nu sunt încă cunoscute, se manifestă în general la copiii sub 5 ani, și este caracterizată de febră, iritații ale pielii, noduli inflamați și, în cazuri grave, inflamații ale arterelor inimii. Victoria Atkins, ministrul Sănătății, a declarat că părinții ar trebui să fie foarte vigilenți. „S-a demonstrat cât de repede se răspândește virusul și cât de grave sunt efectele lui”, a declarat aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: