Redactia.ro
Home » Știri » Ce fel de tuse anunță infectarea cu SARS COV2? Simptomele la care trebuie să fiți atenți

Ce fel de tuse anunță infectarea cu SARS COV2? Simptomele la care trebuie să fiți atenți

Ce fel de tuse anunță infectarea cu SARS COV2? Simptomele la care trebuie să fiți atenți

Încă de la începutul acestei pandemii, autoritățile au comunicat care sunt simptomele pe care trebuie să le urmărim pentru a identifica infectarea cu noul coronavirus. Printre acestea se număra, chiar ca principal simptom, tusea. Ei bine, specialiștii fac acum precizări privind această tuse. Productivă ori neproductivă? Deasă ori din când în când? Iată la ce trebuie să fim atenți!

Ce fel de tuse indică infectarea cu noul coronavirus

Deși printre simptomele covid-ului se numără tusea, nu orice fel de tuse indică infectarea cu noul coronavirus. Potrivit specialiștilor, o tuse ocazională nu ar trebui să inducă îngrijorare. Ci, mai degrabă, cea care persistă de săptămâni întregi.

Un alt factor care ajută la indentificarea infectării este dacă tusea este productivă ori nu. Potrivit autorităților, mai degrabă cea neproductivă indică faptul că e generată de covid-19. Aceasta neproductivă ar trebui să fie însoțită de febră, amețeli ori oboseală.

Chiar și așa, pacienții care prezintă această tuse trebuie să se adreseze medicului de familie, și nu să de buluc în unitățile spitalicești. Ei trebuie să răspundă medicului de familie cât a durat tusea, când este mai intensă, cum sună și dacă e însoțită și de alte simptome, precum vărsături ori amețeli.

Ce fel de tuse este cea provocată de noul coronavirus

Medicii au precizat că tusea uscată, care persistă de zile întregi și care provoacă insuficiență respiratorie e cea generată de noul coronavirus. Explicația este una simplă și are de-a face cu faptul că noul coronavirus irită țesutul pulmonar, iar rezultatul este o tuse seacă.

Aceasta este, însă, însoțită de dificultăți de respirație și dureri musculare. Odată ce boala avansează, țesutul pulmonar se umple cu lichid, iar pacientul întâmpină și mai multe dificultăți de respirație.

În orice caz, recomandarea medicilor este de a rămâne în interiorul reședinței lor și, dacă se confruntă cu tuse de orice fel, trebuie să sune medicul de familie. Acesta va stabili, după o serie de întrebări, ce trebuie făcut mai departe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: