Redactia.ro
Home » Știri » Noul simptom asociat cu COVID-19. Cum se manifestă acesta

Noul simptom asociat cu COVID-19. Cum se manifestă acesta

Nou simptom pentru coronavirus

Specialiștii în dermatologie au descoperit un nou simptom specific noului coronavirus. În afară de febră, tuse și probleme respiratorii, cercetătorii au găsit un simptom dermatologic care ar putea indica infectarea cu noul SARS-COVID-19.

Un simptom specific infecției cu coronavirus

Potrivit cercetătorilor dermatologi, a fost descoperit un nou simptom care indică infecția cu coronavirus. Acest nou simptom se numește Degetele Covid-19, și se manifestă prin înroșirea degetelor de la mână și de la picioare.

Conform medicului Misha Rosenbach, profesor de dermatologie la Spitalul din Universitatea din Pennisylvania, degetele arată de parcă ar fi degerate.

Un lucru important pe care acesta l-a precizat este faptul că acest simptom poate avea loc la copii și tineri, care sunt asimptomatice sau are simptome ușoare.

Nu știm încă motivul acestei tendințe de coagulare la pacienți, dar se pare că virusul poate suprastimula sistemul imunitar la anumiți pacienți. Acest răspuns imunitar prea puternic ar putea declanșa o tendință de coagulare‘, a explicat un medic în legătură cu noua descoperire.

Potrivit unor experți chinezi, unii pacienți infectați cu coronavirus au avut simptome ușoare, iar alții au avut o încărcătură virală ridicată care a dus la accentuarea simptomelor.

Cineva care se infectează atingând un obiect, de exemplu clanța unei uși, va avea simptome mai ușoare decât cei care inhalează virusul din tusea cuiva deja infectat”.

Recomandările medicilor pentru persoanele care suferă de diabet

Vicepreședintele Comisiei Naționale de Diabet le-a oferit câteva sfaturi celor care suferă de diabet. Medicul Anca Pantea Stoian a precizat că pacienții bolnavi de diabet sunt mult mai vulnerabili în fața virusului.

Un factor de risc major pentru evoluţia severă a pacienţilor cu diabet zaharat şi COVID-19 este şi vârsta; persoanele peste 65 ani fiind mai vulnerabile”, se arată într-un comunicat transmis de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Conform acesteia, prezenta complicațiilor diabetului va crește riscul de infecție cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: