Redactia.ro
Home » Știri » Tratarea infecției cu coronavirus. Ce trebuie să faci dacă ai simptome ușoare

Tratarea infecției cu coronavirus. Ce trebuie să faci dacă ai simptome ușoare

simtpome COVID-19

În caz că ai simptome ușoare de coronavirus sau ai grijă de cineva care este infectat cu COVID-19 trebuie să știi cum să procedezi pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Persoanele care au fost testate pozitiv, au grijă de alte persoane infectate cu coronavirus, sau care prezintă simptome ușoare ale COVID-19 sunt sfătuite să se autoizoleze acasă.

Dar medicii recomandă ca în intervalul a două săptămâni, să se pună accent pe simptomele virusului și în niciun caz să nu se folosească niciun medicament fără a consulta medicul de familie.

Cum se tratează infecția cu coronavirus

De cele mai multe ori, potrivit CSID.ro, coronavirusul are simptome ușoare sau moderate, precum în cazul răcelii sau gripei. În scchimb la persoanele mai în vârstă, care au afecțiuni preexistente există riscul ca simptomele să se agraveze imediat.

Persoanele mai tinere în general, sunt internate în spital și monitorizate de medici.

Trebuie știut faptul că sunt persoane care nu au simptomele coronavirusului, fie au simptome ușoare. Așadar, toți cetățenii trebuie să știe cum să se protejeze de acest virus.

Trebuie să vă protejați familia

Dacă sunteți suspecți de coronavirus sau aveți coronavirus dar nu prezentați simptome grave, trebuie să vă izolați de familie. De preferat este să locuiți într-o cameră separată și să purtați măști de protecție.

Mai mult, dacă aveți în locuința voastră persoane în vârstă, trebuie neapărat să îi protejați.

De asemenea, persoanele care locuiesc singure în casă și prezintă simptomele COVID-19 sunt nevoite să se autoizoleze la domiciliu timp de 7 zile, iar în cazul în care sunt mai multe persoane este recomandată izolarea tuturor membrilor familiei.

Ce să faci dacă prezinți simptomele COVID-19

Așadar, dacă prezentați simptome specifice coronavirusului trebuie să vă contactați telefonic medicii de familie, iar dacă simptomele se agravează, sunați la 112.

Însă, este recomandat să nu se sune la numărul de urgență doar pentru simple simptome, pentru că acesta destul de solicitat.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre acest virus, puteți suna la numărul 0800.800.358, iar dacă vă aflați în alte țări și vreți să aflați mai multe detalii despre acest virus, sunați la numărul +4021.320.20.20.

Ce este recomandat să utilizați  pentru a ameliora simptomele ușoare

Potrivit specialiștilor, la acest moment nu există niciun remediu pentru infecția cu coronavirus, așadar, tratamentul se adresează simptomatologiei.

Simptomele principale ale coronavirusului sunt durerea în gât, tusea și febra, iar simptomele rar întâlnite sunt oboseala, durerile puternice de cap, durerile musculare, nasul înfundat sau diaree.

Dacă prezentanți toate aceste simptome, trebuie să sunați de urgență la 112 și să vă autoizolați până medicii specialiști decid tratarea voastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: