Redactia.ro
Home » Știri » Cum răspunde organismul la infecția cu coronavirus: Cinci modalități explicate

Cum răspunde organismul la infecția cu coronavirus: Cinci modalități explicate

Noul coronavirus afctează diferit fiecare bolnav în parte, dar de departe cea mai vulnerabilă categorie de vârstă este cea a bătrânilor. Totodată, persoanele care au alte boli pot dezvolta forme mai agresive ale acestui virus. Totuși, trebuie menționat că fiecare organism răspunde altfel infecției cu COVID-19, fiind numeroși factori ce influențează felul în care corpul răspunde în fața bolii. De la sistemul imunitar, până chiar la componenta genetică, persoanele infectate au cinci modalități de dezvoltare a bolii.

Astfel, cele cinci posibilități în cazul infecției cu COVID-19 sunt următoarele:

1. Pacienții asimptomatici. Aceștia sunt cam 1/3 din totalul infectaților. Ei dezvoltă anticorpi care distrug toate celulele infectate deja și opresc astfel înaintarea virusului.

2. Pacienții care dezvoltă fie o formă ușoară a bolii, fie una medie. În acest caz, infecția este asemănătoare cu gripa. Bolnavul se poate vindeca cu tratamentul potrivit. Numărul de celule infectate este mai mare, deoarece reacția imună este una mai lentă decât în primul caz, dar pacientul trece cu bine peste îmbolnăvire, relatează știrileprotv.ro.

3. Pacienți care au o imunitate slabă, cronici. În acest caz, situația devine deja mai gravă, pentru că virusul se extinde de la nivelul pulmonar, unde atacă prima dată, la alte organe și alte sisteme. Din această cauză, au nevoie de oxigen și de ventilație asistată pentru că nu mai pot respira singuri. Pacientul ajunge să producă cantitatea de anticorpi necesară pentru a învinge virusul, în timpul câștigat astfel de medici. În caz contrar, pacientul nu va supraviețui.

4. Persoanele cu un sistem imunitar bun, dar care au fost expuși virusului în mod repetat. În acest caz, riscurile sunt aproape la fel de mari ca la pacienții cronici. În această categorie intră cadrele medicale care au fost expuse la COVID-19.

5. Ultima categorie face referire la oamenii care au o componentă gentică specială. Aceștia reacționează intens și într-un timp foarte scurt de la momentul îmbolnăvirii, prezintă complicații masive. În cazul lor, doar intervenția rapidă îi poate salva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: