Redactia.ro
Home » Știri » Singura țară din Europa care a învins coronavirusul. Care este secretul

Singura țară din Europa care a învins coronavirusul. Care este secretul

Singura țară din Europa care a învins coronavirusul. Care este secretul

Coronavirusul a afectat extrem de multe țări la nivel mondial, numărul cazurilor înregistrate până acum fiind de 1,7 milioane. Numărul deceselor provocate de acest virus a ajuns la peste 100 de mii. Totuși, există țări care deși au raportat cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, nu au existat morți.

Printre aceste state se află și Insulele Feroe, unde coronavirusul nu a răpus nicio persoană din categoria considerată vulnerabilă. Până acum, aici s-au înregistrat 184 de cazuri, iar dintre aceștia 145 s-au vindecat deja.

Care este secretul

Cel căruia i se datorează acest lucru, evoluția destul de lină a COVID-19 în Insulele Feroe, este un veterinar. Acesta a luat măsuri timpurii pentru a-și ajuta țara să nu fie răvășită de coronavirus, așa că și-a transformat cabinetul în loc de testare pentru infecția cu virusul care ne dă bătăi de cap de atâta timp.

Astfel, faptul că Insulele Feroe au ieșit victorioase din lupta cu COVID-19 i se datorează lui Debes Christiansen, șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn. Acesta și-a transformat laboratorul veterinar în loc de testare, pentru a salva vieți.

Cum au reușit să învingă coronavirusul

Cercetătorul spune că a fost chiar simplu ce a avut de făcut, pentru că tot ce a avut de făcut a fost să schimbe trei ingrediente specifice COVID-19, pentru a putea începe testarea populației, înainte ca infecțiile să explodeze.

„A fost foarte ușor să îl adaptez, am schimabt doar o parte din ingrediente. Activitatea noastră este specifică virusurilor și bacteriilor de la pești, iar în acest caz am schimbat trei componente specifice coronavirusului”, a precizat cercetătorul într-un interviu.

De altfel, cercetătorul din Insulele Feroe a avertizat autoritățile încă din ianuarie de pericolul pe care îl reprezintă noul virus. Drept urmare, peste 10% din populația totală a acestei țări a fost deja testată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini