Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila: Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia

Alexandru Rafila: Vaccinul antigripal va preveni co-infecţia

Doctorul Rafila

Medicul Alexandru Rafila a precizat, marți, că vaccinul antigripal va preveni co-infecția, în perioada toamnei și a iernii, cu noul virus și virusul gripal.

Vaccinul antigripal va preveni infecția cu coronavirus

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a vorbit marți, 7 aprilie, despre combaterea coroanvirusului. Potrivit acestuia, vaccinul antigripal va preveni infecția cu coronavirus și cu virusul gripal în perioada toamnei și a iernii.

Specialistul a subliniat faptul că autoritățile trebuie să acționeze acum pentru a nu se înrăutății situația tot mai tare.

Nu este o glumă, este o posibilitate şi, din această cauză, cred că ar trebui să acţionăm acum, nu să aşteptăm să ajungem iar în situaţia în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil„, a spus Rafila.

Este nevoie de o lege a vaccinării

Medicul Rafila consideră că este nevoie de o lege a vaccinării pentru a combate răspândirea cu coronavirus.

Aş vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică care frământă România în subsidiar, se referă la programul naţional de vaccinare, la îmbunătăţirea lui şi la adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea ţintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală pentru principale atingene sau vaccinuri, pentru publicul larg, care sunt incluse în acest program”, a explicat Rafila.

Totodată, Alexandrul Rafila a declarat că acoperirea vaccinală a scăzut în mod constat în ultimii 10 ani, iar reapariția unor boli precum tusea convulsivă, rubeola sau difteria este posibilă oricând.

Mai mult, acesta a precizat că există o recomandare expresă pentru persoanele vârstnice, mai ales pentru cele care au boli grave, să fie vaccinate împotriva infecțiilor preumococice.

O serie întreagă de afecţiuni care apar la persoanele adulte sau la vârstnici sunt, pot fi prevenite. Dau un exemplu doar: tusea convulsivă sau infecţiile pneumococice. În plină pandemie cu noul coronavirus, există o recomandare expresă pentru persoanele vârstnice, mai ales cele care au comorbidităţi, să fie vaccinate împotriva infecţiilor pneumococice, a sustinut acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: