Redactia.ro
Home » Știri » Medicii au descoperit noi simptome ale infectării cu coronavirus. Care sunt acestea

Medicii au descoperit noi simptome ale infectării cu coronavirus. Care sunt acestea

GALERIE FOTO (2) simptome coronavirus

Infecția cu coronavirus are drept simptome tusea seacă, problemele respiratorii și febra, dar există și niște simptome mai puțin cunoscute, dar care pot indica virusul COVID-19 la pacienți. Printre aceste semne de boală mai puțin cunoscute e află problemele digestive, frisoarele, confuzia sau durerile de cap.

Problemele digestive

Corelația făcută între problemele digestive ale pacientului și infecția cu coronavirus este una evidentă, potrivit cercetătorilor. Un număr mare de pacienți infectați cu noul coronavirus prezentau probleme digestive. Este vorba despre unul din zece oameni, care aveau greață sau diaree.

Frisoane

Frisoanele sau durerile musculare pot fi simptome ale mai multe afecțiuni: sunt atât simptome ale gripei, cât și ale COVID-19. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 14% dintre subiecți prezentau dureri musculare, în timp ce 11% dintre pacienții studiați aveau frisoane.

Amețeală și dureri de cap

Circa 8% dintre pacienții infectați cu coronavirus au dureri frecvente de cap, arată un studiu medical publicat în revista Lancet. De asemenea, amețeala este și ea destul de frecventă, iar dacă intensitatea cu care aceasta se manifestă este una ridicată, cel mai probabil este vorba despre un caz de infectare cu coronavirus cu o formă mai gravă.

Indispoziție și confuzie

Acestea două pot fi chiar singurele simptome care dovedesc prezența coronavirusului în organism. Un raport de la un centru de îngrijire medicală din Washington a arătat că din cei 35% de rezidenți care au fost testați pozitiv cu COVID-19, jumătate nu au avut niciun simptom. Cealaltă jumătate a prezentat doar aceste simptome: confuzie, neliniște, anxietate, indispoziție.

Jennifer Frontera, neurolog la Spitalul Universitar Langone din Brooklyn, spune că aceste manifestări ridică întrebări legate de impactul noului coronavirus asupra creierului şi sistemului nervos.

Astfel, secialiștii au început mai multe studii pe această bază. În ediţia de săptămâna trecută a revistei publicate de Asociaţia Medicală Americană (JAMA), medicii au raportat că 36% dintr-un grup de 214 pacienţi chinezi prezentau simptome neurologice. Acestea se manifestau prin pierderea mirosului, dureri de natură nervoasă şi chiar și accidente vasculare cerebrale (AVC).

În New England Journal of Medicine, medicii francezi din Strasbourg au descris că peste jumătate dintr-un grup de 58 de pacienţi internaţi la reanimare erau confuzi sau agitaţi. Scanările cerebrale au dezvăluit posibile inflamaţii.

„Toată lumea spune că este o problemă de respiraţie, dar ea afectează şi ceva care ne este foarte preţios, creierul”, a declarat S. Andrew Josephson, şeful departamentului de neurologie de la Universitatea California din San Francisco.

Un „zumzet” prin tot corpul

Un alt simptom distinctiv al infecției cu coronavirus este dat de un zumzet la nivelul întregului corp, potrivit descrierilor bolnavilor.

“În mod clar a fost identificat și acest simptom, dar nu suntem siguri deocamdată cât de răspândit este”, a declarat Daniel Griffin, medic și șef de boli infecțioase la ProHealth Care Associates, relatează Fanatik.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: