Redactia.ro
Home » Știri » Informații importante. Ministrul Sănătății a precizat că România poate ajunge la 20.000 de cazuri de COVID-19

Informații importante. Ministrul Sănătății a precizat că România poate ajunge la 20.000 de cazuri de COVID-19

Coronavirus Romania

Ministrul Sănătății a precizat joi seara că România poate avea 20.000 de cazuri în următoarele zile, dacă românii nu respectă distanțarea socială. Un nou focar a fost depistat în Spitalul Carol Davila din București.

România va avea 20.000 de cazuri de coronavirus

Nelu Tătaru a declarat joi seara, că România se va confrunta cu 20.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în următoarele zile dacă românii nu respectă ordonanțele militare.

În condițiile în care vom avea transmitere accentuată în comunitate, putem merge și la mai multe număr de cazuri: 15 mii, putem merge și pe 20 de mii dacă nu avem acele precauții. Mențin ce am spus: izolare„. a declarat Tătaru.

Dacă cetățenii români vor păstra distanțarea, România va avea același parcurs pe care îl are și în momentul de față, a spus Tătaru.

Menținem izolarea, distantarea, atunci putem avea același parcurs pe care îl avem acum, până în 20-25 aprilie, urmând ca după cele 7-10 zile de după Paști, să putem vedea o stagnare ca număr de cazuri noi și poate după 15 mai o scădere a numărului de cazuri noi de la o zi la alta, urmând ca după 1 iunie să vorbim și de altceva„, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că multe cadre medicale din diferite județe au fost redirecționate către zonele deficitare sau către spitalele care dus lipsă de personal medical.

Focar de infecții la Spitalul Carol Davila

Spitalul Carol Davila din București a devenit focar de infecții. Nelu Tătaru a spus că în cazul în care pacienții infectați vor fi în numpr mare, persoanele asimptomatici sau cu simptome ușoare nu vor fi externați.

Potrivit acestuia, 19 cadre medicale sunt infectate la Carol Davila, iar momentan nu se știe de unde au contactat virusul.

În general, nu avem focare mari. Erau 19 cadre medicale infectate la Carol Davila. Rămâne să evaluăm ca și testare, să vedem dacă se și confirmă aceste infecții, ca să putem să gestionăm atât ca personal medical, cât și ca funcționare a acestui spital. Trebuie să ne gândim că aceste focare apar de la un pacient neidentificat, ori dintr-o scăpare a unor precauții din partea personalului medical – îmbrăcarea, dezbrăcarea unui echipament”, a spus ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: