Redactia.ro
Home » Știri » 11 cadre medicale din Galați au fost testate pozitiv cu coronavirus. O nouă localitate ar putea intra în carantină

11 cadre medicale din Galați au fost testate pozitiv cu coronavirus. O nouă localitate ar putea intra în carantină

Infectati cu COVID-19

Mai mulți angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Galați au fost confirmați cu coronavirus. Este vorba despre 11 salariați care au lucrat în aceeași tură cu asistența medicală care s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu mai mult timp.

11 cadrele medicale infectate cu COVID-19

Conform unor surse din cadrul Instituției Serviciului Județean de Ambulanță Galați, 11 angajați ai instituției au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Cu toate astea, activitatea Serviciului de Ambulanță Județean nu a fost întreruptă. Guvernul a primit solicitări de aprobare privind realizarea de angajări temporare.

Autoritățile susțin că în ceea ce privește situația de la căminul din Galați, bătrânii care au prezentat simptome caracteristice coronavirusului au fost testați pozitiv.

Potrivit surselor medicale din cadrul centrului de bătrâni, directoarea clădirii a fost diagnosticată cu COVID-19, după ce soțul acesteia a fost plecat în Turcia. În timp ce aceasta era internată în spital, soțul femeii în vârstă de 61 de ani a murit.

O nouă localitate poate intra în carantină

Autoritățile anunță că localitatea Ciuruleasa din județul Alba ar putea intra în carantină după ce în ultimele două zile au fost depistate 11 cazuri de COVID-19.

Nicolae Albu, prefectul de Alba a precizat că DSP Alba a cerut carantina localității, iar această măsură va fi decisă de comitetul pentru situații de urgență.

Au apărut 11 cazuri în două zile la Ciuruleasa. Propunerea DSP Alba a fost de carantinare. Propunerea se face către comitetul special pentru situații de urgență. Vom analiza. Nu cred că este cazul, dacă nu vom mai avea alte cazuri acolo”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Persoanele care au luat contact cu cele 11 persoane infectate cu coronavirus, au fost izolate.

Este o persoană care a venit din străinătate, dar a venit de mai mult de 14 zile. Dintre cei 11, 5 sunt internați, iar 6 sunt asimptomatici, acasă. Dacă se vor mai confirma cazuri ne vom consultat și vom decide ce propunera facem mai departe”, a mai declarat prefectul de Alba.

Ultimele date arată că luni, 6 aprilie au fost confirmate noi cazuri de infectare în România. Așadar, bilanțul persoanelor contaminate cu COVID-19 a ajuns la 4.057.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini