Redactia.ro
Home » Știri » Nouă cadre medicale de la spitalul „Sf. Ioan” din Capitală au fost testate pozitiv cu coronavirus. Ce se întâmplă cu medicii diagnosticați cu COVID-19

Nouă cadre medicale de la spitalul „Sf. Ioan” din Capitală au fost testate pozitiv cu coronavirus. Ce se întâmplă cu medicii diagnosticați cu COVID-19

Spitalul de urgent Bucuresti

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat vineri  că nouă cadre medicale de la spitalul „Sf. Ioan” din București sunt infectate cu noul virus ucigaș. Medicii se află în izolare la domiciliu. 

Asistente de la spitalul Sf. Ioan din Capitală infectate cu COVID-29

UPDATE , 4 aprilie 2020. Cinci asistenți, trei brancardieri și un medic radiolog de la Spitalul „Sf. Ioan: din București au fost diagnosticați cu coronavirus.

Toți cei infectați se află în izolare la domiciliu, iar autoritățile vor demara o anchetă epidemiologică, pentru a stabili de unde au conctactat cadrele medicale noul virus.

Pe 1 aprilie, Secția de nefrologie a Spitalului Sfântul Ioan din București a fost închisă după ce o femeie în vârstă de 62 de ani internată deja acolo, a fost depistată cu coronavirus.

Cadre medicale infectate cu coronavirus

Autoritățile au prelevat de la Spitalul Universitar de Urgență București s-au prelevat în total aproape 500 de probe biologice, și pentru 20% rezultatele încă nu au sosit.

Pe 22 martie a avut loc testarea pentru cadrele medicale și a pacienților, după ce s-a observat o creștere rapidă a rezultatelor pozitive pentru pacienții din cadrul acestui spital.

Astfel, odată cu creștere numărului de cazuri pozitive, au fost constatate cazuri cu rezultate incerte, și rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul anterior a fost negativ.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, s-au luat măsuri urgente propuse de către spital și avizate de DSPMB cu aplicare imediată. De asemenea, cei 10 pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați către spitalele din BUucurești care se ocupă de pacienții infectați cu coronavirus.

Personal medical infectat cu coronavirus la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila”

Totodată, șapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” au fost diagnosticate cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă, s-a efectuat o anchetă epidemiologică și s-au identificat contactele personalului medical. Spațiile unde au fost diagnosticate cadrele medicale, au fost în totalitate dezinfectate și igienizate.

„La acest moment, la nivelul unităţii noastre au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, se arată în comunicatul unității medicale.

Reprezentanții spitalului au transmis că nu există riscul de răspândire între cadrele medicale și pacienți, persoanele în cauză fiind deja izolate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: