Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Agriculturii, mesaj de ultimă oră pentru români: „Avem suficiente stocuri de ulei”

Ministrul Agriculturii, mesaj de ultimă oră pentru români: „Avem suficiente stocuri de ulei”

Ministrul Agriculturii, mesaj de ultimă oră pentru români

Ministrul Agriculturii, mesaj de ultimă oră pentru români. Adrian Chesnoiu a vorbit despre noile zvonuri, conform cărora stocurile de ulei din România sunt limitate. Ministrul Agriculturii le-a transmis cetățenilor să fie liniștiti, pentru că nu există nicio problemă în acest sens.

Ministrul Agriculturii, mesaj de ultimă oră pentru români: „Avem suficiente stocuri de ulei”

În ultima perioada, au apărut zvonuri despre faptul că România nu mai are stocuri suficiente de ulei, din cauza războiului ruso-ucrainean. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesoiu, a vrut să lămurească lucrurile și le-a transmis românilor panicați, că România are stocuri suficiente de ulei. Chesnoiu a dat asigurări că există suficiente stocuri de ulei și că vor fi demarate acțiuni de control în mai multe magazine comerciale pentru a dovedi acest lucru.

„Panica prin anumite mesaje care au dezechilibrat liniştea populaţiei a dus la ceea ce se vede la televizor. Am transmis de atâtea ori public şi transmit încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat să nu apară perturbări în piaţă. Este evident că dacă o mare masă se duce într-un supermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie decât necesarul de consum, apar astfel de situaţii. Dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.”, a transmis Adrian Chesnoiu, în direct la Antena 3.

De asemenea, ministrul Agriculturii a făcut un apel la oameni să consume și să aprovizioneze cu limită și rațional și să nu se mai lase manipulați de zvonurile de pe rețelele de socializare. „Nu avem motiv de panică. România este o ţară care produce şi cereale şi alimente, astfel încât să nu apară dezechilibre. – a susţinut, încă o dată, Adrian Chesnoiu, explicând că existe stocuri şi la nivelul rezervelor de stat şi în magazine.

Guvernul le-a transmis românilor să rămână calmi

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat sâmbătă dimineața că România are destule stocuri de alimente și produse neperisabile, transmițându-le românilor să se calmeze. La rândul rău, ANPC a recomandat românilor să nu se mai lase manipulați la fake-news-urile care apar în ultima perioadă.

Ca urmare a unei discuții purtate, în cursul acestei dimineți, de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, cu reprezentanții la vârf ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), în contextul aglomerărilor de cumpărători, înregistrate, recent, în magazine, în urma unei FALSE alarme propagate online, suntem în măsură să vă comunicăm cele mai recente date, care nu justifică realizarea de stocuri de alimente, de către consumatori”, a transmis ANPC.

Rafturi goale în unele magazine

După isteria de la benzinării, magazinele au fost luate cu asalt. Rafturile se golesc de produse alimentare, în special ulei, făină, orez, macaroane și conserve. Mai multe imagini au fost surprinse în mai multe magazine din țară, în seara zilei de vineri, arătând oameni cumpărând masiv ulei alimentar.

Zvonurile privind presupusa criză de ulei alimentar și scumpire drastică a produsului au început să circule pe rețelele de socializare în cursul zilei de vineri. Panica uleiului este prezentă în mai multe țări din Europa. Una dintre cele mai afectate este Spania, iar cetățenii au recurs la o măsură dură, fiind raționalizat uleiul de floarea soarelui. Pe lângă teama că ar putea rămâne fără ulei, oamenii sunt îngrijorați și de creșterea prețului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: