Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Apărării, declaranții despre incidentele aviatice din Constanța: ” Este exclusă orice legătură între acest accident aviatic și ce se întâmplă în Ucraina”

Ministrul Apărării, declaranții despre incidentele aviatice din Constanța: ” Este exclusă orice legătură între acest accident aviatic și ce se întâmplă în Ucraina”

Ministrul Apărării, declaranții despre incidentele aviatice din Constanța

Ministrul Apărării, declaranții despre incidentele aviatice din Constanța. Un avion MiG-21 Lancer și un elicopter IAR-330 PUMA s-au prăbușit miercuri seara, în Dobrogea. Opt militari au murit în urma accidentului aviatic. Ministrul Apărării a explicat dacă prăbușirea celor două aparate de zbor au legătura cu războiul din Rusia.

Ministrul Apărării, declaranții despre incidentele aviatice din Constanța: ” Este exclusă orice legătură între acest accident aviatic și ce se întâmplă în Ucraina”

Un avion MiG-21 Lancer al aviației române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiunea de patrulare aeriană asupra Dobrogei. După ce a dispărut de pe raza de control, un elicopter IAR-330 PUMA a fost trimis în misiunea de căutare-salvare, dar și acesta a dispărut de pe radar. La scurt timp, autoritățile au descoperit epavele celor două aparate de zbor. 8 militari și-au pierdut viața în cele două accidente aviatice. Joi, MApN a anunțat că pilotul avionului de vânătoare a fost găsit decedat. Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat că a fost exclusă orice legătura între cele două incidente aviatice și războiul din Ucraina.

„Este absolut exclus, nu există nicio dovadă și nu există nicio circumstanță care să ducă la această concluzie. Toate sunt scenarii de science fiction. „Nu este vulnerabil spațiul aerian, pentru ca așa cum ați văzut în ultima vreme forțele NATO au îmbunătățit prezența și din punct de vedere a poliției aeriene, siguranței aeriene, a controlului aerian. Doar săptămâna aceasta am avut o suplimentare cu aeronave din partea Italiei, Germaniei, patrulăm și cu avioane care vin din nord, din statele baltice, din Polonia. Supravegherea nu se face prin forțele noastre aeriene singure, se face prin întreg ansamblul de prezență avansată NATO în această zonă, „a precizat ministrul Apărării la Digi 24.

Ce ar fi putut duce la prăbușirea MIG-ului 21 LanceR și a elicopterului IAR 330-Puma

Romeo Lupu, fost pilot SMURD, a vorbit miercuri seara, despre cauzele care ar fi putut duce la cele două tragedii aviatice petrecute în Dobrogea. Conform acestuia, vremea necorespunzătoare ar fi fost cauza prăbușirii, dar momentan nu se știe cauza principala care a dus la această tragedie.

În acest moment știm cu certitudine că sunt niște condiții meteo nefavorabile, lucru pe care l-a spus prin stația radio și pilotul elicopterului. Pentru cei care zboară elicopterul, dar nu numai – pentru întreaga aviație, condițiile meteorologice din această seară, respectiv o temperatură a aerului între 0 și – 10/-15 grade și cu umiditate foarte mare, înseamnă condiții de givraj.

Uneori chiar și un pic peste 0 înseamnă condiții de givraj, adică la 1-2 grade. Dacă la sol sunt 1-2 grade, pe verticală temperatura scade în medie cu 6,5 grade la 1.000 de metri, asta înseamnă că și MIG-ul 21 și elicopterul au avut o evoluție într-o zonă de givraj.”, a spus Romeo Lupu..

Pilotul avionului MiG-21 și-a pierdut viața în urmă accidentului aviatic. Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit și nu avea copii. Cei 7 militari din echipajul care se afla în elicopterul 330-PUMA, au fost găsiți fără viață. Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului căzut la datorie.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: