Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul de externe al Ucrainei, vizită în România în plin război. Dmitro Kuleba, mesaj pentru români

Ministrul de externe al Ucrainei, vizită în România în plin război. Dmitro Kuleba, mesaj pentru români

Sursa foto: playtech.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, în București, pe ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, în plin război. Cei doi au avut discuții importante, iar Dmitro Kuleba a transmis un mesaj pentru românii care au fost alături de refugiații ajunși în țara noastră.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vizită în România în plin război

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba , împreună cu prim-ministrul Nicolae Ciucă au analizat situaţia de securitate din regiunile afectate în urma agresiunilor militare pe care Rusia le-a operat de la debutul războiului cu Ucraina.

Premierul a prezentat eforturile pe care autorităţile, alături de societatea civilă, prin urmare, voluntari şi organizaţii umanitare internaţionale în sprijinirea refugiaților ucraineni. La ora actuală sunt peste 800.000 de ucraineni care au intrat în ţara noastră în căutarea unui adăpost.

“A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene”, se precizează în comunicatul Guvernului.

Dmitro Kuleba, mesaj pentru români

Ministrul Kuleba a prezentat situaţia militară din Ucraina şi a mulţumit Guvernului României şi cetăţenilor români pentru sprijinul pe care l-au acordat de la izbucnirea războiului cu Rusia, se arată în comunicatul de presă, potrivit Pro TV.

“Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitaţia de a contribui substanţial la eforturile necesare pentru reconstrucţie în Ucraina”, informează Guvernul.

După întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, el va avea avea o întrevedere cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: