Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației, despre deschidere școlilor în toamnă. Ce scenariu a fost luat în calcul

Ministrul Educației, despre deschidere școlilor în toamnă. Ce scenariu a fost luat în calcul

Cand incep scolile

Ministerul Educației a precizat luni, că sunt șanse minime ca elevii să meargă la școală din toamnă, menționând ca cea mai bună opțiune este aceea ca o parte dintre elevi să meargă la școală, iar restul să continue studiul online.

Ministrul Educației, despre redeshiderea școlilor în toamnă

În mai puțin de două luni, elevi ar trebui să înceapă școala, dar din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, există posibilitatea ca școlile să rămână închise și în toamnă.

Monica Anisie, a afirmat, luni, la Digi24 că există posibilitatea minimă ca școlile să se deschidă în toamnă. Ministrul Educației a menționat că există scenariul ca unii dintre elevi să meargă la școală, iar restul să continue studiul online.

Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică., a spus Ministrul Educației.

Elevii nemulțumiți de cursurile online

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, elevii au fost nevoiți să facă cursurile online și să susțină examenele online. Școlile s-au închis la jumătatea lunii martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

Elevii sunt nemulțumiți pentru că nu pot parcurge în mod normal întreaga materie. Referitor la acest lucru, Monica Anisie a declarat că profesorii vor fi instruiți și vor fi capabili să îi învețe pe elevi să foloseacă tehnologia.

E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus Monica Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: