Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu școala din septembrie. Elevii ar putea să continue cursurile online

Ce se întâmplă cu școala din septembrie. Elevii ar putea să continue cursurile online

Ce se întâmplă cu școala din septembrie

În ultima vreme, cazurile de infectare cu coronavirus au crescut considerabil în România. Din această cauză, părinții se întreabă deja ce se va întâmpla cu redeschiderea școlilor. Nelu Tătaru a anunțat când va fi luată o decizie în privința copiilor.

Ce se întâmplă cu școala din septembrie. Elevii ar putea să continue cursurile online

Cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus cresc pe zi ce trece în România, iar acest lucru nu face decât să înrăutățească situația.

Autoritățile discut pentru a lua o decizie pentru a proteja cetățenii români de infecțiile de COVID-19. Totodată, părinții își fac griji referitoare la începerea școlilor, dacă elevi vor mai începe sau nu școala în septembrie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit marți seara la Digi24 despre această situație. Tătaru a precizat că în gestionarea pandemiei se vor face multe evaluări pentru fiecare etapă, iar în funcție de rezultate, se vor lua măsurile competente pentru siguranța cetățenilor.

Scenarii sumbre despre coronavirus

Ministerul Sănătății a făcut din nou apel la român și îi îndeamnă pe aceștia să fie prudenți și a vorbit despre deciziile cu privire la reînceperea activității didactice ce vor fi luate la sfârșitul verii.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”

Mai mult, Nelu Tătaru a subliniat că autoritățile vor face tot ce le stau în putință ca școlile să fie redeschise în septembrie.

Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.

Coronavirusul îi contaminează pe cei vulnerabili și pe cei care nu sunt protejați. Cercetătorii internaționali au tranmis că virusul poate rămâne în aer în particule mici și poate infecta alte persoane din încăperi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: