Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Finanțelor anunță reguli noi pentru facturile la energie și gaze în România. Toți românii trebuie să știe

Ministrul Finanțelor anunță reguli noi pentru facturile la energie și gaze în România. Toți românii trebuie să știe

Ministrul Finanțelor anunță reguli noi pentru facturile la energie și gaze în România. Toți românii trebuie să știe

Reguli noi în ceea ce privesc facturile la energie și gaze! Iată detaliile!

Ce declară ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a adus în atenție o serie de modificări și adaptări necesare în ceea ce privește facturile la energie și gaze pentru românii din întreaga țară. Într-o declarație recentă, el a subliniat importanța informării cetățenilor cu privire la aceste schimbări, în contextul în care prețurile pe piața de energie sunt în scădere.

Conform declarațiilor sale, este necesară o reevaluare a schemei de plafonare pentru facturile la energie, pentru a o adapta la noile prețuri de pe piață. Ministrul a evidențiat faptul că economia și cetățenii nu ar trebui să suporte consecințele erorilor sau distorsiunilor unei piețe imperfecte. În acest sens, el a menționat că prețul energiei electrice este în scădere, iar inflația curentă este de 11,2%, având ca principală cauză intervenția Guvernului asupra prețurilor la energie, intervenție care a fost criticată în trecut de către piață, potrivit antena3.ro.

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că aceste schimbări vor avea un impact asupra populației, manifestându-se deja în facturile la energie, dar și în prețurile la alte bunuri și servicii. În acest sens, el a evidențiat necesitatea unei analize de context în raport cu prețurile medii din ultimele luni, precum și cu perspectivele de viitor, pentru a se putea adapta plafoanele sau schema de sprijin pentru cetățeni și economie la această nouă realitate.

,,Economia și cetățenii nu trebuie să plătească erorile sau distorsiunile unei piețe imperfecte, în continuare. Trebuie să înțelegem că acum avem un preț scăzut la energie. Avem o inflație astăzi de 11,2%. Principala cauză a acestei scăderi a inflației o reprezintă intervenția Guvernului, intervenție criticată de-a lungul timpului de piață, asupra prețurilor la energie. Deci iată un efect care se va propaga într-un orizont de timp și către populație. De fapt, deja se simte la facturi, dar se va simți și la celelalte prețuri la bunuri și servicii.

Drept pentru care este necesară o analiză de context pe noul context de preț mediu pe ultimele luni dar și pe „futures”, pentru că ceea ce avem în Bursă, se observă un preț mult mai mic anul acesta decât anul viitor și o adaptare a plafoanelor sau a modului de schemă de sprijin pentru cetățeni și pentru economie la noul context”, a declarat Ministrul Finanțelor, conform sursei citate. 

Adrian Câciu: „Adaptarea unei scheme poate să însemne prețuri și mai mici”

Este important de menționat că adaptarea schemei nu implică o reducere a sprijinului acordat de către stat românilor vulnerabili. Ministrul a subliniat că modificarea schemei poate duce chiar la prețuri mai mici și a invitat la analizarea rezultatelor pentru a se ajunge la un echilibru între prețurile din piață și sprijinul acordat de stat.

„Adaptarea unei scheme poate să însemne prețuri și mai mici. Haideți să vedem care va fi rezultatul analizei, când se va face, pentru a ajunge la prețuri care sunt cele din piață”, a conchis Ministrul Finanțelor, potrivit aceleași surse. 

 

 

Sursa foto: romania-actualitati.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: