Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, declarații despre șomajul tehnic și sprijinul oferit angajatorilor: Vom acoperi 41% din salariile celor care se întorc la muncă

Ministrul Muncii, declarații despre șomajul tehnic și sprijinul oferit angajatorilor: Vom acoperi 41% din salariile celor care se întorc la muncă

Șomajul tehnic și sprijin pentru angajatori declarații min muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru susține că legislația din Germania s-ar putea schimba din 2021 în ceea ce îi privește pe românii care merg acolo la muncă prin subcontractori, după ce aceasta a efectuat o vizită acolo, pentru a vedea condițiile în care lucrează românii. Violeta Alexandru a vorbit și despre șomajul tehnic din țara noastră, dar și despre sprijinul pe care îl vor oferi angajatorilor, în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri.

Ministrul Muncii, despre românii care muncesc în Germania în industria cărnii

Astfel, în ceea ce îi privește pe românii care lucrează în Germania, ministrul a spus că a discutat cu omologul său german, iar în urma discuției s-a stabilit ca de la 1 ianuarie 2021 muncitorii români să nu mai meargă la muncă prin subcontractori în industria cărnii. Totodată, ministrul german a dat asigurări că se vor face controale pentru a verifica condițiile de lucru ale românilor din abatoare.

Ministrul german al Muncii, în temeiul dialogului cu mine, a propus ca de la 1 ianuarie 2021 să nu se mai lucreze prin subcontractori în industria cărnii. De la începutul anului viitor se va vedea schimbarea condiţiilor de lucru în abatoare”, a declarat Violeta Alexandru.

Pe de altă parte, Ministrul Muncii a discutat cu românii din Germania și a declarat că aceștia sunt mulțumiți de condițiile pe care le au și au spus că sunt plătiți la timp.

Am vorbit direct cu românii, sunt oameni care merg de 7-8 ani în Germania să lucreze şi mi-au declarat că au condiţii decente şi sunt plătiţi la timp. Încurajez românii să verifice condiţiile de muncă, să nu plece fără contract și să verifice orice fel de întrebare cu Inspecţia Muncii”, a spus ministrul.

Declarațiile ministrului despre șomajul tehnic

Violeta Alexandru a declarat că în acest moment este plătit șomajul tehnic pentru un milion de angajați români, în valoare de 2 miliarde de lei.

La ANOFM sunt făcute plăţi de 2 miliarde de lei pentru un milion de angajaţi în şomaj tehnic. În total avem plătiţi 2,4 miliarde de lei pentru angajaţi şi profesionişti. Fac apel la toţi angajatorii să îşi plătească angajaţii. Au obligaţia să plătească şomajul tehnic la trei zile de la primirea banilor pentru şomaj tehnic”, a spus ministrul.

Totodată, Violeta Alexandru a vorbit și despre sprijinul care va fi acordat angajatorilor. Ea a spus că statul va suporta 41% din salariile celor care se vor întoarce la muncă și vor acorda sprijin firmelor care fac angajări.

Vom acoperi o parte din salariu pentru cei care se reîntorc la muncă. Cel mai probabil acest procent va fi de 41% din salariu, după întoarcerea angajaţilor la muncă”, a explicat Violeta Alexandru.

Potrivit Ministrului Muncii, sunt 300.000 de oameni apți de muncă care așteaptă să fie angajați, după ce contractele lor au fost închise din cauza pandemiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: