Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor mici: ”Este neconstituțional și nelegal”

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor mici: ”Este neconstituțional și nelegal”

Marius Budăi, despre majorarea pensiilor: „Este o prioritate“

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a fost întrebat dacă pensiile mici n-ar putea fi majorate. Răspunsul ministrului a fost negativ, din considerente legale. „Este neconstituțional și nelegal”, a fost declarația lui Marius Budăi.

arius Budăi a fost prezent, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni TV. Acolo, ministrul Muncii a fost întrebat de o pensionară dacă ar putea majora pensiile mici, el afirmând că acest lucru nu este posibil

Marius Budăi: ”Suntem în perioada de discuții”

Ministrul Muncii a mai declarat că în această perioadă discută și cu Comisia Europeană privind pensiile mici și aducerea unor măsuri noi în această privință.

”Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat pentru că am încălca principiul contributivităţii, dar pentru pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârşitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plăţile, nu va exista să nu se plătească şi să fie prinsă şi luna iunie, indiferent când se va face plata.

Suntem în perioada de discuţii cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuţiilor, deci nu există probleme aici”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Un alt pensionar l-a întrebat pe Ministrul Muncii dacă ar putea supraviețui cu suma de 1.700 de lei pe lună. Răspunsul lui a fost, evident, negativ.

”Nu. Este aceeași întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuţiilor cu Comisia Europeană atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 nu este suficient. Am întrebat tranşant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare, pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro, dragii mei comisari, dragii noştri europeni, aţi putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos şi au recunoscut că nu ar putea trăi cu aceşti bani”, a răspuns Marius Budăi, la Antena 3.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: