Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății: 17 români în carantină, 1000 de persoane izolate la domiciliu

Ministrul Sănătății: 17 români în carantină, 1000 de persoane izolate la domiciliu

Ministrul Sănătății: 17 români în carantină, 1000 de persoane izolate la domiciliu

Ministrul Sănătății: 17 români în carantină, 1000 de persoane izolate la domiciliu. Victor Costache, a anunțat că se iau primele măsuri de teamă noului virus COVID-19.

Ministrul Sănătății: 17 români în carantină, 1000 de persoane izolate la domiciliu

Potrivit ministrului Sănătății, Viorel Costache, nu este niciun caz de coronavirus confirmat în România. Însă 17 persoane sunt în carantină, iar alte 1000 se află izolate la domiciliu.

Avem posibilitatea de 4000 de locuri de carantină la nivel național. O cifră confortabilă. În ceea ce privește locurile de spitalizare, avem 2500 de paturi din toate spitalele din România, iar 95 sunt paturi de terapie intensivă” a spus Victor Costache.

Izolarea este pentru cei care vin din localitățile afectate de coronarivus, iar autoizolarea este pentru cei care vin din zone de risc” a precizat şi ministrul de Interne.

Măsurile luate de România împotriva coronavirusului

Potrivit, secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, autoritățile fac stocuri de dezinfectanți, materiale de protecție și kituri de analiză.

Primele măsuri au fost luate încă de la începutul anului. Nu suntem acum în faza de a începe pregătirile pentru a face faţă acestei ameninţări. S-au stabilit achiziţii de materiale de protecţie, măşti, kituri, combinezoane, biocide, constituinduse rezervă la guvern care nu exista înainte”, a spus Horaţiu Moldovan.

Raed Arafat a declarat că vor ajunge pe toate aeroporturile din România scannere termice.

În China s-au înregistrat cel puțin 77.150 de cazuri de coronvirus, iar la nivel global sunt 79.356 de cazuri. Bilanțul persoanelor decedate din cauza coronavirusului, este de 2.619, 27 dintre având loc în afara Chinei.

Deși în China numărul cazurilor de coronavirus a început să scadă, în Coreea de Sud, Iran și Italia au apărut noi focare, cu zeci de cazuri confirmate și mai multe decese.

În Italia au murit 7 persoane, și peste 200 sunt infectate cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: