Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății a făcut declarații. Când se va încheia pandemia de COVID în România

Ministrul Sănătății a făcut declarații. Când se va încheia pandemia de COVID în România

Nelu Tătaru

Pandemia de coronavirus ar putea dura încă un an sau doi, a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat că nu vom scăpa prea curând de această boală, după cum ne arată experiențele trecute. De asemenea, el a vorbit și despre cele mai afectate județe din țara noastră.

Cât timp vom trebui să mai trăim cu pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus ar putea chiar și doi ani, a avertizat ministrul Sănătății. Totodată, Nelu Tătaru a explicat că un vaccin pentru această infecție ar putea fi disponibil abia în a doua jumătate a anului viitor.

În țara noastră, imunizarea populației la virus este de doar 2%, un procent foarte mic în comparație cu numărul de cazuri care au existat.

„Experiențele fiecărei pandemii au arătat conviețuirea un an jumătate, poate chiar doi. Se lucrează la vaccin. În iunie, am început să facem testul de seroprevalență. Din cele 4.000 de probe, am putut observa o imunizare de doar 2%. Nerespectarea unor reguli ne face să trecem prin boală cu o imunizare foarte mică. Precauțiile rămân de bază (…)Sunt mai multe state care au anunțat studii pentru descoperirea vaccinului. La nivelul UE, avem discuții cu mai multe firme, vor intra în faza trei la finalul anului. Sperăm ca pe piață să-l găsim măcar în a doua jumătate a anului viitor. Nu avem informații exacte că vaccinul rusesc ar fi testat, patentat, pentru a-l folosi”, a informat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a vorbit despre cele mai afectate județe

În acealași timp, ministrul Sănătății a vorbit și despre cele mai afectate zone din țara noastră în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus. Sunt mai multe județe pe lista neagră, iar ministrul spune că virusul se ia după întoarcerea din concediu.

„Zonele cu cele mai mari probleme sunt Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Ilfov, București, Iași, Galați, Vâlcea, Vaslui – prin căminele de bătrâni sau asistați social. Sunt anumite focare instituționalizate sau care se constituie la întoarcerea din concediu sau la muncă. Transportul de navetiști face ca transmiterea să se facă accentuat”, a spus ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: