Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății avertizează, după numărul uriaș de cazuri de infectare: Vom avea două săptămâni dificile

Ministrul Sănătății avertizează, după numărul uriaș de cazuri de infectare: Vom avea două săptămâni dificile

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că ne aflăm în fața unei situații foarte grele, iar următoarele două săptămâni vor fi unele grele pentru țara noastră.

Ministrul Sănătății avertizează: Vom avea două săptămâni dificile

Nelu Tătaru a explicat că urmează o perioadă de foc pentru România, pentru că suntem într-un moment greu, de criză sanitară aflată în plină expansiune, după ce marți a fost înregistrat un număr record de infectări cu COVID-19.

Ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații în cadrul unei întâlniri despre criza sanitară provocată de coronavirus, alături de reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică și de premierul Ludovic Orban.

”După cum puteți vedea și dumneavoastră, suntem într-un moment pandemic, de o creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea 2 săptămâni dificile, pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină: izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a unor activități vom putea vedea în perioada următoare și evoluția”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a explicat că acesta este un moment critic pentru evoluția pandemiei de coronavirus din țara noastră, în care toată lumea trebuie să colaboreze pentru a ieși cu bine din ea.

Ministrul Sănătății, apel îngrijorător către populație din cauza COVID-19

„Mă repet, suntem într-un moment în care instituțiile statului împreună cu agenții economici care au beneficiat de anumite relaxări, cât și populația civilă, suntem responsabili pentru o evoluție favorabilă a acestei pandemii”, a spus ministrul.

De asemenea, Nelu Tătaru a vorbit și despre intrarea în vigoare a legii carantinei, care oferă acum mijloacele legale de acțiune pentru a proteja cetățenii.

„Legislația care intră astăzi în vigoare ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea acest număr de cazuri. Dar mă repet, vom avea 2 săptămâni destul de grele, muncă asiduă atât la nivelul direcțiilor de sănătate publică, cu care am discutat acest lucru astăzi, cât și la nivelul unităților sanitare”, a explicat Nelu Tătaru.

Marți, în țara noastră au fost descoperite aproape 1.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai mare număr de până acum, de la izbucnirea pandemiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: