Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, declarații după numărul record de infectări. Cine ar putea intra în carantină locală

Ludovic Orban, declarații după numărul record de infectări. Cine ar putea intra în carantină locală

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o declarație de presă comună, după ce în țara noastră a fost înregistrat iarăși un număr record de cazuri noi de infectare.

Ministrul Sănătății și Ludovic Orban, declarații despre starea pandemiei în România

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au făcut declarații comune despre pandemia din țara noastră.

Aceștia au vorbit despre legea carantinei și a izolării, care a intrat în vigoare începând de marți.

Ludovic Orban a explicat că sunt luate toate măsurile legislative pentru ca legea ce are menirea să protejeze cetățenii să fie pusă în aplicare în mod corect.

De asemenea, premierul a adresat problema românilor care au fost infectați cu coronavirus și au decis să plece din spitale pe propria semnătură, în cele două săptămâni în care nu a mai existat nicio bază legală pentru a-i obliga să rămână internați sau izolați.

„Prima problemă este legată de cei peste 4.000 de cetățeni români care au ieșit din psital înainte de a fi vindecați, fie au fost testați pozitiv și nu s-au internat”, a spus Ludovic Orban.

Direcțiile de Sănătate Publică vor emite decizii pentru obligativitatea izolării la domiciliu și obligativitatea de a stabili starea de sănătate a persoanelor care erau infectate, dar nu au respectat izolarea, carantinarea sau internare.

Premierul a vorbit și despre ce se va întâmpla cu aceștia, în funcție de rezultatul testului.

„Dacă testul e negativ, să iasă din izolare, iar dacă sunt pozitivi, dar asimptomatici, să rămână acasă, în izolare. Dacă au simptome, să se dispună prin decizia DSP internarea în spital”, a explicat premierul.

„În ceea ce privește persoanele suspecte de covid, dps vor emite deciziile de internare pentru diagnosticare. Dacă sunt pozitivi, se vor emite deciziile de tratare în spital”, a spus Orban.

În același timp, Ludovic Orban a vorbit de necesitatea unor ordine ce trebuie emise, privitoare la centrele de diagnostic, obligativitatea noului tip de raportare, adică menționarea distinctă a cazurilor pozitive pentru ptima dată față de retestări.

În cadrul ședinței d eGuvern, premierul a vorbit și despre ce scenariu vom urma în cazul în care numărul de infectări este mai mare de 1.000 de persoane.

Pentru că într-adevăr dacă va creşte numărul de persoane infectate, să spun, peste 1.000, peste 1.200, deja ne apropiem de un prag de risc şi putem ajunge în situaţia în care să fim obligaţi să luăm măsuri restrictive, acolo unde există cel mai mare risc epidemiologic, măsuri care pot fi locale, zonale, de carantinare zonală, mai ales a zonelor cu cel mai mare nivel de răspândire a virusului, putem lua măsuri de închidere a unor capacităţi economice”, a spus Orban.

Este posibil ca autoritățile să apeleze la măsura carantinării unor sate, zone sau regiuni, a transmis premierul.

„Carantinarea, de exemplu, dacă apare într-un sat sau într-un cartier vom lua măsuri de carantinare, pentru că în felul ăsta trebuie să stabilim riscul de transmitere a epidemiei, prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie”, a spus prim-ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: