Redactia.ro
Home » Homepage » Sfatul lui Orban pentru români. Ce trebuie să știe cei depistați cu Covid-19

Sfatul lui Orban pentru români. Ce trebuie să știe cei depistați cu Covid-19

Ludovic Orban

Ludovic Orban le recomandă pacienților infectați cu noul coronavirus să stea cel puțin cinci zile în spital pentru a putea fi investigați medical aprofundat. Premierul este de părere că 48 de ore sunt insuficiente, deoarece medicii nu pot efectua toate investigațiile în cazul în care există suspiciuni privind posibila evoluție, pentru a fi în afara oricărui pericol.

„Sfatul meu către români este să nu stea numai 48 de ore, să stea cum era înainte, măcar cinci zile, să fie urmărit, să se facă analize mai aprofundate atunci când există suspiciuni din partea medicilor privind posibila evoluție, pentru a fi în afara oricărui pericol.

Ați văzut că am avut cazuri de persoane care nu aveau simptome, care au ieșit din spital și care s-au întors în spital în situații critice, iar unii dintre ei chiar au decedat”, a spus șeful Guvernului.

Le cere suspecților de Covid-19 să se izoleze de familie

Ludovic Orban a adăugat că „o persoană infectată care iese din spital să nu se trateze oriunde vrea. Să se trateze într-un loc în care poate să se izoleze, fie acasă, fie într-un alt loc în care dorește, fie în secțiile exterioare ale spitalelor, să nu pună în pericol sănătatea apropiaților”.

„Poate să sesizeze instanța de judecată, numai că în cele 48 de ore nu știu dacă se va stabili termen și dacă un judecător poate să ia o decizie. Sigur, e nevoie de celeritate în astfel de situații, dar orice om care este diagnosticat cu covid are nevoie de o evaluare medicală, chiar dacă nu are simptome vizibile.

Nu se poate ști, acest virus acționează într-un mod care nu este încă cunoscut de specialiști, sunt evoluții fulminante. Orice persoană cu covid trebuie supusă acestei evaluări medicale”, a subliniat Ludovic Orban.

Orban, despre legea carantinei

Premierul Orban a mărturisit că i-a fost „foarte greu” să înțeleagă procedura privind atacarea în instanță a carantinei și izolării, din Legea carantinei și izolării. Legea privind carantina și izolarea a fost adoptată joi seară de Senat, în calitate de cameră decizională, potrivit digi24.ro.

Raportul legii a fost modificat miercuri seara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente. După adoptare, proiectul mai stă la Parlament două zile, termen pentru contestarea la CCR. După cele 2 zile, legea va fi trimisă la promulgare. De asemenea, după promulgare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: