Redactia.ro
Home » Știri » Când va vota PSD legea privind carantina. Ciolacu: Să vină premierul și ministrul Sănătății să lămurească toate aspectele

Când va vota PSD legea privind carantina. Ciolacu: Să vină premierul și ministrul Sănătății să lămurească toate aspectele

legea privind carantina

Președintele interimar PSD Marcel Ciolacu a anunțat, luni, după ședința CExN, încă o amânare a legii privind carantinarea și izolarea bolnavilor de Covid-19.

Social-democratul a susținut că PSD blochează votarea în Senat a proiectului de lege până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru vor veni la discuții în comisiile de specialitate.

„Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministru Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun membru politic al Guvernului să susțină această lege”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ce critici aduce președintelui Iohannis

Decizia PSD de a nu vota proiectul propus de Guvernul Orban face ca starea de vid legislativ să se prelungească, dat fiind că au trecut 10 zile de când CCR a decis că precedenta prevedere legislativă – un ordin de ministru – era neconstituțională.

Ciolacu l-a criticat și pe președintele Iohannis pentru că nu a organizat o dezbatere cu toate partidele parlamentare. „Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă.”, a precizat președintele interimar al PSD.

Premierul și miniștrii nu ar fi fost invitați la dezbateri

Guvernul susține că până la această oră nu au fost transmis invitații premierului și ministrilor pentru a fi prezenți la dezbatere, potrivit Mediafax. „Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea.

Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, precizează reprezentanții Guvernului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: