Redactia.ro
Home » Știri » Internarea, carantina și izolarea, impuse printr-o decizie adoptată de Guvern

Internarea, carantina și izolarea, impuse printr-o decizie adoptată de Guvern

Ludovic Orban

Executivul dorește să poată folosi izolarea și carantinarea persoanelor bolnave de coronavirus, iar în acest sens există un proiect de lege care va fi adoptat chiar luni de Guvern. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern.

Ludovic Orban despre „situația fără precedent” cauzată de coronavirus

Chiar din deschiderea ședinței de Guvern, Ludovic Orban a anunțat că va fi adoptat un proiect de lege, care să completeze legislația în vigoare în ceea ce privește bolile ușor transmisibile, starea de epidemie sau pandemie, iar în acest caz de infecțiile cu coronavirus.

Mai mult, premierul a transmis că suntem într-o situație sensibilă și a făcut referire la decizia Curții Constituționale de a respinge legea care prevedea internarea, izolarea și carantinarea bolnavilor de coronavirus.

„Suntem în faţa unei situaţii fără precedent, din cauza unei decizii a CCR. Curtea constituţională a decis că nu există bază legală pentru a ţine pacienţii bolnavi de COVID-19, în spitale”, a spus şeful Executivului.
Ludovic Orban a explicat că dacă nu ar fi fost impusă carantină, atunci numărul de cazuri de astăzi ar fi fost de 10 sau chiar de 20 de ori mai mare.

Ludovic Orban, despre decizia CCR

„Noi am avut o expunere uriaşă, din partea persoanelor venite din focare”, a spus Orban.

În același timp, Ludovic Orban a spus că populația trebuie să țină cont de ceea ce s-a spus până acum, de regulile ce au fost stabilite de autorități, pentru a nu se îmbolnăvi și pentru a evita o contaminare în masă cu COVID-19, ce ar avea urmări grave.

„Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, a fost reacţia premierului Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale măsurile actuale prin care persoanele ce erau bolnave de coronavirus trebuiau să stea în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: